De ufo, een decor uit de KerstROLLERshow in 2015
De ufo, een decor uit de KerstROLLERshow in 2015

Niets is te gek voor werkgroep De Oude Molen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Nog anderhalve week en dan is het zover: de KerstROLLERShow van RC De Oude Molen. Niet alleen de rijdsters en trainsters hebben hier hard voor gewerkt, ook de werkgroep heeft weer alles uit de kast gehaald om er een waar spektakel van te maken.

Met maar 8 mensen in de werkgroep, waarvan er 2 dit jaar nieuw zijn bijgekomen, heeft RC De Oude Molen het toch weer voor elkaar gekregen een verrassende wending te geven aan de KerstROLLERShow. Dit jaar zal het 'standaard' theater niet meer bewonderd kunnen worden, maar zijn er hele andere spectaculaire dingen te zien. Vanaf juni zijn ze al bezig om deze bijna onmogelijke ideeën uit te werken en er weer iets grandioos van te maken. Het thema 'The 4 Seasons' komt volledig tot uiting door de onmogelijke ideeën die dan toch gelukt zijn!

Uitdaging
Voor de werkgroep is het ieder jaar weer een uitdaging om alle ideeën zo goed mogelijk uit te werken. Elk jaar is er natuurlijk een ander thema en daar hoort ook een ander decor bij. Het is vaak wel erg moeilijk om originele dingen te bedenken die met het thema te maken hebben. Dit is tot nu toe nog elk jaar gelukt, dus dat zal dit jaar ook wel weer lukken. Op de vraag waarom de mannen in de werkgroep zitten komen verschillende antwoorden. Zo vertelt Raymond Wijgergangs: "Het is een afleiding van je normale dagelijkse werk, je bent met hele andere dingen bezig waar je je creativiteit in kwijt kan, dat is erg leuk om te doen." Ook vinden ze het belangrijk om de club te helpen om het werk te verdelen, zodat niet alles op dezelfde mensen aankomt. "Wanneer je meer mensen tot je beschikking hebt kun je ook grotere en mooiere dingen maken, daarom is het erg belangrijk dat er regelmatig nieuwe mensen bijkomen. Ook wanneer je niet betrokken bent bij de club, maar het lijkt je toch leuk om te helpen deze prachtige decors te maken, ben je natuurlijk van harte welkom!" Jan van Lieshout: "De dagen dat we bij elkaar zijn om samen te werken zijn vaak erg gezellig. We zijn regelmatig bij elkaar waardoor je elkaar beter leert kennen, zo ontstaan er mooie vriendschappen."

Geen theater
Dit jaar is het decor heel anders dan voorgaande jaren. Eerst was er altijd een theater waar de rijdsters uit kwamen om hun nummer te laten zien. Dit jaar is ervoor gekozen om geen theater te bouwen, maar allerlei andere decorstukken. Zo zijn er twee grote bomen van wel 7,5 meter hoog! Deze bomen vertolken de seizoenen, alles wat met het seizoen te maken heeft komt terug in het decor. Een deel van het decor is gemaakt in Loosbroek, daar zit het bedrijf van één van de mannen van de werkgroep. Daar is wat meer ruimte dan in de rollerhal. Zo konden ze in Loosbroek de grotere decorstukken maken. De mannen hebben hulp gehad van verschillende bedrijven, die bijvoorbeeld materialen ter beschikking hebben gesteld voor de rollerclub.

Kaartjes
Het belooft weer een waar spektakel te worden met prachtige decorstukken. De shows zijn op zaterdag 17 december om 19.00 uur en op zondag 18 december om 11.00 en 16.00 uur. Kaartjes zijn te koop via www.rcdeoudemolen.nl of via verschillende voorverkoopadressen. Deze adressen staan vermeld op de site.