Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 4e0ffc
Kunst en Cultuur

Expositie fotografen in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - In 't Oude Raadhuis te Beek en Donk exposeren nog 2 weekenden (tot en met 18 december) de fotografen Luuk den Hartog, Roxanne Swan en Gerdien Fokkema. Alle drie gingen zij op zoek naar dát licht dat hun foto uniek maakt.

Luuk den Hartog streeft naar serene en intieme, soms minimalistische beelden die alle een esthetische inslag hebben. Luuk wil liever niet alleen maar 'mooie' registraties maken, hoewel hij vindt dat de ons omringende wereld daarvoor veel verleidingen biedt.

Roxanne Swan fotografeert graag de mens op straat en zoekt desolate plaatsen op. Ze ziet zichzelf als een schilderende fotograaf. Een bijzondere situatie, licht, schaduw of kleur kan de juiste trigger zijn. Details op de vierkante millimeter of abstracte lijnen worden uitsnedes die haar foto's transformeren naar abstracte beelden.

Gerdien Fokkema wil in haar foto's mensen wat verder laten kijken dan het direct waarneembare. Daarbij trekt ze het beeld naar het abstracte toe. Dan spreekt meer gevoel en emotie bij haar, vindt ze. Gerdien heeft aandacht voor kleur, ritme, vorm en structuur. Een beeld om in je op te nemen, om naar te kijken, bij te mijmeren en er als toeschouwer een eigen betekenis aan te geven.

De openingstijden zijn iedere zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur in 't Oude Raadhuis, gelegen aan het Heuvelplein 8 te Beek en Donk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>