Spannende ontknoping voor teams ATTC'77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Voor aanvang van de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie was het voor een aantal teams van ATTC'77 nog erg spannend. Door een verrassende uitslag vorige week, had het derde team van ATTC ineens weer alle kans om kampioen te worden. Het vierde, vijfde en zesde team strijden voor een promotie- dan wel tegen een degradatiewedstrijd. Het eerste, tweede en zevende team speelde voor spek en bonen.

Het derde team stond gelijk met concurrent Veldhoven 8, maar op basis van onderling resultaat hadden ze het volledig in eigen hand tegen Budilia 5. Karel van der Putten was de spanningen niet de baas en verloor de eerste wedstrijd. Henk van der Bruggen en Mark Rovers hadden de zenuwen beter onder controle waardoor ze uitliepen naar 5-1, toen Mark nipt verloor. In Veldhoven werden gelukkig ook wedstrijden verloren. Voor aanvang van de laatste wedstrijd – het was inmiddels 7-2 – was de eindstand bij Veldhoven 8-2. Karel moest dus winnen. Helaas ging ook hij onderuit tegen Toon Saanen. Op 9 december krijgen ze een herkansing om alsnog te promoveren naar de derde klasse.

Vincent Braak, Werner en Jeroen Doensen zijn vorig seizoen kampioen geworden in de zesde klasse en nu in de vijfde klasse draaien ze bovenin mee. Deze week speelden ze in Beek en Donk tegen Een en Twintig 4 in een rechtstreeks duel om de tweede plek en dus een promotiewedstrijd. Het werd een spannende pot waarbij over en weer punten werden gescoord. Uiteindelijk was Guido Graat te sterk voor alle spelers van ATTC, maar Vincent, Werner en Jeroen wonnen ieder hun andere twee enkels, wat genoeg was voor de overwinning èn de tweede plek.

Ook voor het vijfde team lonkte een promotiewedstrijd, maar dan in de zesde klasse. Voor aanvang van de wedstrijd stonden Dennis van der Putten, Bart Willems en Stephan Vergroesen derde op twee punten achter de Meppers 3. Ze moesten echter op bezoek bij de nummer 1 terwijl de Meppers een veel zwakkere tegenstander hadden. Dennis, Bart en Stephan weerden zich kranig en verloren met 6-4. Helaas was dit niet genoeg om tweede te worden.

Na degradatie uit de vijfde klasse, zou handhaving in de zesde klasse voor het zesde team geen probleem mogen zijn ondanks dat hun sterkste speler gestopt is. Tessa van den Boogaard heeft zijn plek ingenomen en heeft het, ondanks haar mooie spel, zwaar te halen in de zesde klasse. Deze week speelden Johan Heurter, Thijs Smulders en Koos Martinali tegen Budilia 6. Johan en Thijs wisten ieder twee wedstrijden te winnen, waardoor de vijfde plek veiliggesteld was. Ook zij spelen op 9 december een extra wedstrijd, maar dan voor klassenbehoud.