Afbeelding

Nieuwe dienstregeling bussen vandaag van kracht

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Vanaf vandaag, zondag 11 december 2016, gaan de bussen in Brabant volgens een nieuwe dienstregeling rijden. Op sommige plaatsen verandert er niets. Op andere plekken verandert er meer. Sommige bussen krijgen een ander lijnnummer, gaan andere routes rijden en er zijn buslijnen die vervallen. Enkele aanpassingen die voor de gemeente Laarbeek van belang zijn:

* Lijnen 25/26 rijden van Helmond naar Gemert en Uden en vervangen de oude lijnen 25/125 en delen van de oude lijn 121. Lijn 25 rijdt via Beek en Donk en Aarle-Rixtel, lijn 26 via Helmond noord.
* Buurtbus 259 is nieuw en verbindt Stiphout, Nuenen, Gerwen, Lieshout en Beek en Donk. De bestaande buurtbus wordt lijn 261.
* De bestaande lijn door de bebouwde kom van Lieshout komt te vervallen.

De gemeente Laarbeek is in overleg met de dorpsraad Lieshout aan het zoeken naar een alternatief voor deze lijn.

Het openbaar busvervoer wordt in de Peelregio verzorgd door Hermes, in opdracht van de provincie Brabant. Bravo (Brabant vervoert ons) is de nieuwe naam voor het openbaar busvervoer in Brabant. Op de website http://www.bravo.info/reizen-met-bravo/busdienstregeling kun je alle wijzigingen zien die er zijn met ingang van 11 december.