Anouk van Eijndhoven in de aanval
Anouk van Eijndhoven in de aanval Fotograaf: Ine Coolen

Hard werken Flamingo's 1 helaas niet beloond

Mariahout - Flamingo's 1, gesponsord door Auto Corsten, kreeg zondag VVO 1 uit Hapert op bezoek in de Klumper. Nadat de teams waren aangetreden met de Kangoeroes als team van de week, liet Senioren 1 direct na aanvang zien dat ze gebrand zijn op een overwinning.

In de eerste aanval van Flamingo's, binnen 30 seconden, scoorde Anouk van Eijndhoven het openingsdoelpunt vanachter de korf. Een paar minuten later scoort zij haar tweede treffer na een fraaie uitwijkbal. In het volgende aanvalsvak zorgt Ada Kornuijt met een afstandsschot voor de 3-0. VVO scoort ook hun openingstreffer, 3-1. Het eerste aanvalsvak is weer aan de beurt en door afstandsschoten van opnieuw Anouk van Eijndhoven en daarna van Martje van de Broek loopt de thuisploeg uit naar 5-1. Er zijn dan 8 minuten van de wedstrijd verstreken. VVO is heel even overdonderd maar weet zich goed te herpakken en begint aan de inhaalstrijd. Ze weten de stand zelfs in het volgende blok van 10 minuten om te buigen naar 5-6. Manon van Eijndhoven verzilvert een strafworp die werd toegekend op een actie van Ada Kornuijt. Ook VVO benut een strafworp 6-7. Anouk van Eijndhoven trekt met een afstandsschot de stand weer gelijk. Voor rust weet de bezoekende ploeg nog eenmaal te treffen, 7-8.

Ook in de tweede helft blijft het vaandelteam er vol voor gaan, ze maken sterke combinaties en laten felheid en hoog baltempo zien. Dit resulteert in doelpunten van Kim Vervoort-Janssen en Martje van de broek. Flamingo's weer op voorsprong 9-8, maar het scoreverloop blijft gelijk opgaan. VVO scoort uit een strafworp en direct daarna heeft Ada Kornuijt haar antwoord daarop klaar met een afstandsschot 10-9. Een derde van de tijd van de tweede helft is dan gespeeld. Na de 10-10 weet Anouk van Eijndhoven haar vijfde doelpunt in deze wedstrijd te scoren en zorgt voor de 11-10. Het wordt 11-12 voor VVO, maar middels een goed afgewerkte doorloopbal wordt door Manon van Eijndhoven 12-12 aangetekend. Er zijn nog 10 minuten te spelen. Een overwinning voor Mariahout zou haalbaar kunnen zijn, er worden echter wel slordigheidsfoutjes gemaakt door de rood-witten bij het plaatsen van de ballen en het uitspelen van de bal naar de aanval. Desalniettemin draait de aanval lekker door en slaagt Martje van de Broek erin om nogmaals te scoren en ook Vera Leenders zorgt voor een treffer met een afstandsschot. Flamingo's staat dan op 14-12, maar er resteren nog 7 minuten. De coach past twee wissels toe, Neeltje Berkvens en Sanne Scheepers komen binnen de lijnen voor Emma Leenders en Manon van Eijndhoven. VVO geeft zich niet gewonnen en trekt de stand weer gelijk 14-14. Beide ploegen hebben nog kansen in de slotfase, maar helaas is alleen VVO effectief en gaat met de 14-15 overwinning terug naar Hapert.

Zondag 18 december speelt Senioren 1 opnieuw een thuiswedstrijd, om 15.00 uur in de Klumper tegen Emos uit Schaijk.

Senioren 2
In de reserve Overgangsklasse speelde Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, ook tegen VVO, de koploper in deze klasse. Het was een erg spannende strijd en de teams waren aan elkaar gewaagd. Met nog een minuut op de klok leek het erop dat Senioren 2 met 7-8 zou gaan verliezen, maar in de laatste aanval wist de thuisploeg nog een treffer te maken en daarmee toch met een 8-8 eindstand een punt te pakken.