Afbeelding

1e Prijs Krijn van Lieshout en Jens van der Aa

Sportnieuws Sport

Mariahout - Vijf judoka's van Judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi, dat werd gehouden op zondag 11 december in de Dojo van Budoclub de Hechte Band te Mierlo.

Jens van der Aa wist in zijn laatste toernooi al zijn partijen te winnen. Met mooie worpen en sterke houdgrepen verdiende hij vier keer een ippon die hem de winst zin zijn poule opleverde. Hij behaalde een mooie eerste prijs. Krijn van Lieshout had het geluk aan zijn kant. Ondanks een verloren partij mocht hij toch op het hoogste treetje plaatsnemen. Hij behaalde met twee winstpartijen op ippon en één op beslissing meer punten als zijn tegenstanders en daarmee een verdiende eerste plaats.

Nils van Velthooven en Sander Leenders zaten samen in een poule. Het was Nils die het onderlinge duel met yuko wist te beslissen, maar Sander die met een latere winstpartij op ippon de meeste punten binnen haalde. Na alle strijd was er op punten een derde plaats voor Sander en een vijfde plaats voor Nils. Niek van Berkel had een zware poule met erg veel tegenstand. Desondanks wist hij goed partij te geven. Met nipt verlies op beslissing in de eerste twee partijen en een verliespartij op houdgreep zat winst er nog niet in, maar Niek mag zeker met opgeheven hoofd terug kijken. Een goede inzet, mooie strijd, veel geleerd, nu lekker doortrainen en die winstpartijen komen ook in matches als deze nog wel.