Afbeelding

Carnaval in Ganzendonck vernieuwd

Algemeen Carnaval

Beek en Donk – De afgelopen weken is er heel veel overleg geweest over het Ganzendonckse carnaval en zijn een aantal knopen spreekwoordelijk doorgehakt. Ideeën over vernieuwingen waren er wat langer en gesprekken hierover liepen ook al. Door allerlei omstandigheden zijn zaken in een stroomversnelling terechtgekomen. Een en ander betekent dat vanaf nu een aantal zaken anders gaan worden.

Basisschool jeugd
Al vele jaren is er tijdens de 4 dagen van carnaval een eigen feest in het Ontmoetingscentrum. Vanaf dit jaar is dat nog gedurende 3 dagen het geval. Op carnavalszondag zijn alle kinderen en hun ouders welkom in muziekcentrum het Anker. Meteen na afloop van de optocht is daar een feest, wat de eerste uren is afgestemd op de jeugd. Aansluitend is daar die middag de prijsuitreiking van de jeugdoptocht (net zoals afgelopen jaren). Op zaterdag, maandag en dinsdag blijft het feest voor de basisschooljeugd in het Ontmoetingscentrum. Ook die avonden krijgen een wat andere invulling om het nog aantrekkelijker te maken.

Middelbare scholieren
Carnabeats is al jaren een begrip in de regio als het gaat om carnaval voor middelbare scholieren. Toen de huidige organisatie in de problemen kwam, omdat er geen kartrekkers meer gevonden konden worden, zijn de Teugelders bereidt gevonden om dit feest te gaan organiseren. Zij doen dit omdat ze het belangrijk vinden dat er voor deze doelgroep een carnavalsfeest in Laarbeek blijft bestaan. Omdat de Teugelders in Beek en Donk thuishoren, gaat Carnabeats daar plaats vinden. Waar, wanneer en hoe men aan kaartjes kan komen, wordt binnenkort bekendgemaakt.

18+
Een wens die bij de Teugelders al wat jaren bestaat wordt werkelijkheid nu er op carnavalszaterdagavond, gezamenlijk met de horeca (Herberg Het Huukske, Café Zaal Dave v.d. Burgt, Café Zaal De Tapperij en Café Thuis), één groot modern carnavalsfeest wordt gehouden in muziekpaleis het Anker. Hiermee wordt een nieuwe weg ingeslagen die gericht is op jong en oud. In de zaal van het Anker komt een programma wat in iedere geval de jongeren aanspreekt. Het cafégedeelte krijgt een programma dat aantrekkelijk is voor hen die in een wat rustigere omgeving willen feesten. Ook voor het grootste carnavalsfeest wat Ganzendonck ooit heeft gehad geldt dat binnen niet al te lange tijd bekend wordt hoe men aan kaartjes kan komen. Gezien de vele reacties vanuit Beek en Donk en daarbuiten, met bezoekersrecords op social media, zouden die weleens heel snel allemaal weg kunnen zijn.