Mariahout verliest op eigen veld van DVG: 1-3

Mariahout - Een dramatische start van vv Mariahout zorgde ervoor dat DVG een gemakkelijke middag in Mariahout had.

In de eerste minuut kreeg Mariahout een vrije trap in de achterhoede. Een breedtepass en vervolgens onoplettendheid van de Mariahout-defensie leidde direct tot een niet te missen kans voor DVG. Bart de Windt wist er wel raad mee en benutte dit buitenkansje: 0-1. Direct na de aftrap kreeg Mariahout een uitgelezen mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken. Een steekpass van Tom van den Bogaard op Martijn van der Linden werd goed aangenomen door Martijn. Hij werd echter neergehaald in het 16-meter gebied wat resulteerde in een strafschop. Martijn schoot echter over het doel van DVG.

Na een kwartier spelen scoorde DVG wederom. Dit keer door alert reageren van spits Bas van Houtum. In eerste instantie wist doelman Loran van de Rijt een doelpunt te voorkomen, maar in de rebound was het de spits van DVG die de 0-2 aantekende. Kort voor rust kreeg Serge van Hout de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Tim Barten speelde zich goed vrij en schoot hard op doel. In de kluts viel de bal voor de voeten van Serge van Hout maar zijn doelpoging miste precisie.

Direct na rust scoorde DVG de 0-3 door een prachtig afstandsschot. Mariahout ging alles of niets spelen en dit leidde tot enkele goede mogelijkheden. Invaller Stijn van den Bogaard kopte op de lat en een schot van Serge van Hout werd gered door Peter Versantvoort, de uitblinkende doelman van DVG. Hierna was het diezelfde Van Hout die met een vlammend schot de marge verkleinde naar twee: 1-3. In de 85e minuut gaf Martijn van der Linden aan Coen van Eijndhoven een uitgelezen mogelijkheid om de stand op 2-3 te zetten maar zijn inzet ging voorlangs. Scheidsrechter De Bruin, die een goede wedstrijd floot, hield het hierna voor gezien.

Mariahout gaat met 18 punten uit 12 wedstrijden de winterstop in. Goede wedstrijden werden afgewisseld met matige wedstrijden. Indien het team van trainer Wim de Roy iets meer stabiliteit gaat vertonen dan hoeft Mariahout dit jaar niet te vrezen voor degradatie en kan het misschien zelfs gaan verrassen. In deze klasse kan namelijk iedereen van elkaar winnen en kan een goede serie zomaar leiden tot een hoge klassering!