Afbeelding
FOTO'S + VIDEO

Fietscontrole Commanderij College lichtpuntje van de dag

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Veilig Verkeer Nederland heeft vanochtend een onaangekondigde fietscontrole uitgevoerd. De controle vond plaats tussen 7:50 en 8:30 voor de ingang van het Commanderij College. Van de bijna 600 honderd fietsen die gecontroleerd zijn op de verlichting, was maar 11 procent niet in orde.

Daarmee is het percentage met de helft gedaald ten opzichte van vorig jaar. Toen was 22 procent van de fietsen niet in orde.Ter hoogte van de school werd door 12 vrijwilligers van VVN de verlichting van bijna 600 leerlingen gecontroleerd. Hiervoor werden 6 toegangssluizen ingericht. Bij elke sluis stonden twee vrijwilligers van VVN en één leerkracht van het Commanderij College.

Leerlingen die de verlichting in orde hadden kregen een kleinigheid uitgereikt. De rest wordt na afloop van de lessen, 's middags, in de gelegenheid gesteld om de fiets op het schoolplein te laten repareren door mensen van Café Repair Laarbeek. De ouders/verzorgers van de kinderen die de fiets niet in orde hadden krijgen een brief thuis gestuurd met het verzoek de fiets alsnog in orde te maken, zodat het kind met een veilige fiets de wintermaanden tegemoet kan.

(Filmpje: Joost Duppen) 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding