Nuttige oefenwedstrijden voor Laarbeek United

Laarbeek – Voor Laarbeek United stond woensdag 7 december de 2e wedstrijd op het programma. Rhode O-15 was de tegenstander. Na Unitas O-15 was dit ook weer een erg pittige tegenstander voor het jonge team van trainers Roel van Mook en Jaccy van den Enden.

Maar deze uitdaging gingen de jongens uit Laarbeek natuurlijk niet uit de weg. Vol goede moed en met een prima strijdplan begon Laarbeek United aan de wedstrijd. Helaas was het al snel raak voor de gasten van Rhode, zij scoorden immers al na 1,5 minuut de 0-1. Het team van Laarbeek United moest zich na deze tegenslag even herpakken. Maar voordat dat goed en wel gebeurde lag de 0-2 achter keeper Bram Werdens. Zo stond Laarbeek United al na 20 minuten op een 0-2 achterstand.

Na deze tweede tegenslag werd het voetbal van Laarbeek United beter en beter. Er werd vrolijk en goed gecombineerd. De spelvreugde droop ervan af. Het was dan ook aanvoerder Yoeri Arts die met een mooie vrije trap de keeper van Rhode passeerde. Deze goal was zeker verdiend, aangezien Laarbeek United die periode van de wedstrijd de bovenliggende ploeg was.

Zo gingen ze met een 1-2 achterstand de rust in. Tijdens de rust werden nog even de laatste puntjes op de 'i' gezet. Het team ging na het fluitsignaal voor de tweede helft furieus van start. Zo kregen onder andere Haike van de Burgt en Peer Raaijmakers kansen om de stand gelijk te trekken. Ook tegenstander Rhode kreeg een aantal kansjes, maar steeds stond keeper Bram op de goede plek met een aantal fraaie reddingen.

Toch was het na een uur spelen een speler van Rhode die Bram alsnog wist te passeren, 1-3. Na deze tegentreffer lieten de spelers het hoofd niet hangen, maar gingen ze juist op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze treffer kwam vlak voor tijd. Na een geweldige actie van rechtsbuiten Haike van de Burgt, waarbij hij 3 tegenstanders en de keeper uitspeelde met een prachtige schijnbeweging, zette hij middenvelder Lars Maas vrij voor de goal. Hij scoorde beheerst de verdiende 2-3.

Al met al zijn er twee ontzettend tevreden trainers die een Laarbeek United hebben gezien waar veel spelvreugde en goed voetbal in zit. Zij kijken daarom erg uit naar de komende trainingen en wedstrijden!

Laarbeek United O-13
Laarbeek - Tegen de Rakt O-13 uit Uden speelde Laarbeek United O-13 een uitstekende wedstrijd. De eerste 15 minuten namen de bezoekers het heft in handen, maar gaandeweg kwam Laarbeek United steeds beter in de wedstrijd. Toch kwam de Rakt enigszins gelukkig op 0-1.

Echter liet Laarbeek United dit niet op zich zitten en antwoordde met goed voetbal en de daaruit voortvloeiende kansen. Helaas werd een terecht toegekende strafschop niet omgezet in de gelijkmaker en miste de Rakt in de tweede helft ook een penalty. Jammer dat vlak voor het eind Laarbeek de paal trof waardoor de eindstand 0-1 bleef.

Een gelijkspel was volgens de trainers Stan en Robert meer dan verdiend geweest.