Leden en leiding van Scouting Lieshout – Mariahout, die naarstig op zoek zijn naar extra leiding voor de verschillende speltakken
Leden en leiding van Scouting Lieshout – Mariahout, die naarstig op zoek zijn naar extra leiding voor de verschillende speltakken

Sfeervolle kerstopkomst Scouting Lieshout – Mariahout

Algemeen Algemeen

Lieshout/Mariahout – Voor Scouting Lieshout – Mariahout stond zaterdag 17 december in het teken van Kerst 2016; tijdens een gezamenlijke opkomst van de Bevers, Welpen, Scouts en Explorers werd kerst gevierd, traditioneel bestaande uit een frisse buitenactiviteit gevolgd door een gezellige gezamenlijke lunch.

Om 10.00 uur werd de opkomst geopend met het hijsen van de verschillende vlaggen, waarna er van de gelegenheid gebruik werd gemaakt om alle aanwezige leden, leiding en bestuur op de gevoelige plaat vast te leggen. Hierna werd door de leiding het programma van de opkomst toegelicht. Voor deze kerstopkomst had de leiding van Scouting Lieshout – Mariahout, gebruikmakend van een moderne tocht techniek, een tocht door de kern van Lieshout georganiseerd.

De ruim 50 aanwezige leden werden in 5 groepen verdeeld en door middel van foto's naar bekende en minder bekende plaatsen van Lieshout gestuurd. Zodra een groepje de plaats op de foto bereikt had, werd via WhatsApp een groepsfoto op deze plek gemaakt en aan de organisatie gestuurd. Na goedkeuring kreeg de groep een vervolgopdracht terug. Was ook deze opdracht succesvol afgerond dan werd de volgende locatiefoto via WhatsApp naar het groepje gestuurd.

Op deze wijze werden Dio Mark, de Groenteman van Lieshout, Slagerij Hurks, Jumbo supermarkt, Bloemend, Something Else, maar ook het Fransicushof, de Kapel aan de provinciale weg, de Sint Servaas Kerk en de LIMO- kerstboom bij de Kiosk bezocht door verschillende groepen. Op al deze plaatsen werd een opdracht uitgevoerd, die varieerde van het zingen van een kerstliedje voor de aanwezigen tot het uitbeelden van het kerstverhaal of het vormen van een kerstster met alle leden van het groepje.

Na afloop van de gezellige tocht stonden bij de Blokhut de vuurkorven klaar om marshmallows te roosteren en was er een heerlijke beker warme chocolademelk. Binnen was inmiddels een heerlijke lunch voorbereid voor alle leden. Het was duidelijk dat buitenlucht hongerig maakt, want in een korte tijd hadden de aanwezigen zich tegoed gedaan aan worstenbroodjes, krentenbollen en andere lekkernijen.

Zoals ze van leden van de scouting ondertussen gewend zijn, waren ze na een half uurtje niet te houden om weer naar buiten te gaan om verder te gaan met het bouwen van hutten, klimmen op de klimtoren, roetsjen van de kabelbaan en het stoken van een vuurtje.

Ondertussen werd binnen teruggekeken op een uiterst geslaagd 2016 en werden de vrijwilligers van Scouting Lieshout – Mariahout door het bestuur bedankt voor hun onmisbare inzet in het afgelopen jaar. De geslaagde kerst-opkomst werd hierna rond 13:00 uur afgesloten.

In de week voor Kerst is er voor de welpen nog een laatste opkomst. De kerstperiode wordt verder gebruikt voor het maken van plannen voor 2017. Eén van de onderwerpen, die hoog op het lijstje van Scouting Lieshout – Mariahout staat, is het vinden van nieuwe leiding zodat de wachtlijsten bij de verschillende speltakken weg gewerkt kunnen worden.

Leiding en bestuur van Scouting Lieshout – Mariahout kijken terug op een geweldig leuk en succesvol 2016 en willen hierbij alle vrijwilligers, bedrijven en andere organisaties bedanken voor hun bijdragen en wensen iedereen prettige kerstdagen en een uitdagend 2017 toe!

Vanaf maandag 9 januari 2017 gaan de opkomsten weer van start op de gebruikelijke dagen en tijden.

Bezoek de Facebookpagina van Scouting Lieshout-Mariahout voor meer verslagen en foto's.