Trainer Frans van Waardenburg (midden) helpt Stijn Brouwers en Pepijn Kerkhof met wat tips voor in hun dubbelpartij
Trainer Frans van Waardenburg (midden) helpt Stijn Brouwers en Pepijn Kerkhof met wat tips voor in hun dubbelpartij

Slechts één puntje voor Jeugdteam Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - In de meest recente wedstrijden heeft het jeugdteam (tot 15 jaar) van Badminton Club Lieshout slechts één puntje bij elkaar kunnen sprokkelen. Uit bij het sterke BC Veghel '67 werd met 8-0 verloren en thuis tegen koploper BC Eersel kon na de 1-7 nederlaag uiteindelijk één welverdiend puntje worden bijgeschreven. Door deze uitslagen blijft het team op de 7de (en laatste) plaats in afdeling 6 van deze leeftijdsklasse.

BC Veghel'67-U15/2 - BCL-U15/SportPoint Gemert: 8-0
De uitwedstrijd tegen de Veghelse leeftijdsgenoten begon nog redelijk goed. Tim Kanters en Stijn Brouwers scoorden bij elkaar nog 20 punten in de twee sets die ze in hun heren-dubbelpartij afwerkten. De dames kwamen niet zo ver in hun dubbelpartij. Demi Migchels en Margee Hilgerdenaar kwamen tot 13 punten en daarmee was de 2-0 achterstand een feit. Ook de mixpartijen brachten daar geen verandering in. Stijn Brouwers en Margee Hilgerdenaar kwamen nog tot 9 en 11 punten, maar dichterbij konden zij niet komen. In de afsluitende singlepartijen waren de verschillen zowaar nog groter. Margee Hilgerdenaar was uiteindelijk de enige die een game kon winnen en een derde set kon afdwingen. Tim Kanters, Demi Migchels en Pepijn Kerkhof kwamen zover niet: zij verloren in twee sets.

BCL-U15/SportPoint Gemert – BC Eersel-U15/2: 1-7
De thuiswedstrijd tegen de koploper uit Eersel was er wederom een met hele grote krachtsverschillen. Buiten de ene gewonnen singlepartij was dat in de damesdubbelpartij dat nog het minst merkbaar. Demi Migchels en Margee Hilgerdenaar konden goed bijblijven en verloren met "slechts" 21-9 en 21-15. Pepijn Kerkhof en Stijn Brouwers hadden toen, mede door het grote klasseverschil, hun dubbelpartij er al op zitten. Ook de mixpartijen lieten geen ander beeld zien. Zoals eerder al gemeld werd dé verrassing geproduceerd in een singlepartij: dat was de partij van Margee Hilgerdenaar. Zij liet Sanna van de Ven goed lopen en wist met goed spel de overwinning in twee sets naar zich toe te trekken. Door deze ene winstpartij kan er toch weer één puntje bij het totaal worden bijgeschreven.

Kwizut
Net als afgelopen jaar, toen het team bij hun eerste deelname direct verdienstelijk in de middenmoot eindigde, zal Badminton Club Lieshout weer deel gaan nemen aan Kwizut. De leuke en gezellige dorpsquiz, die dit jaar op donderdag 29 december wordt gehouden. Badminton Club Lieshout zal met het team neerstrijken in de hun thuisbasis voor ná het sporten: de kantine van sporthal "De Klumper". Vanaf 18:15 uur zal het team klaar zitten om de vragen en opdrachten zo goed mogelijk te beantwoorden. Het team is deze keer breed samengesteld en de 'learnings' van de eerste deelname, afgelopen jaar, zijn door de organisatie goed verwerkt. Om die reden zet badminton Club Lieshout dan ook in op een positie in de bovenkant van de middenmoot ('het linker rijtje'), maar wordt vooral ingezet op een leuke, educatieve en vooral gezellige avond.

Programma
Wo. 21 dec. 18:30 uur: Kerstballentoernooi bij de jeugd
Wo. 21 dec. 20:30 uur: Kerstballentoernooi bij de senioren
Wo. 28 dec. i.v.m. vakantie, geen badminton voor de jeugd.
Do. 29 dec. 18:15 uur: Kwizut