HV Bedo Heren 4 sleept punt uit het vuur

Beek en Donk - Voor HS4 van Handbalvereniging Bedo stond afgelopen zondag de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. Na een valse start, drie nederlagen in de eerste vier wedstrijden, heeft het team zijn draai gewonnen. Van de overige opponenten werd gewonnen, waaronder een mooi overwinning op de toenmalige nummer 2. Dit keer stond Swift uit Helmond op het programma.

Bedo en Swift staan dicht bij elkaar in de ranglijst en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Beide teams gunden elkaar van de meet af aan niets. Er werd aan beide kanten fel verdedigd. Swift had een enorm snelle spelhervatting, maar Bedo was in de meeste gevallen snel genoeg terug om de tegenaanval te verstoren. Beide teams gingen gelijk op. Geen team wist uit te lopen naar een twee doelpunten voorsprong. Door het fel ageren vielen aan beide kanten enkele tijdstraffen. Met 11-11 gingen de teams de rust in.

Na de rust was het beeld hetzelfde. Beide teams gingen gelijk op. Ondanks de nodige tijdstraffen in de tweede helft, wist Bedo goed bij te blijven. Overtal was in deze wedstrijd geen gegeven succes en beide teams wisten in ondertal relatief gemakkelijk te scoren. In de laatste tien minuten leek de omslag te komen. Na een ongelukkige tijdstraf en penalty wist Swift uit te lopen naar 20-17. Maar Bedo wist het hoofd koel te houden en vocht zich terug naar 20-20. Vlak voor tijd kreeg Swift een penalty toebedeeld door de onverbiddelijke scheidsrechter. Had Swift de vorige penalty noch gemist, deze werd loepzuiver ingeschoten.

Bedo zette een laatste tegenaanval op met nog 30 seconden te gaan. Met vier seconden op de stilgezette klok kreeg Bedo nog een vrije worp. Voor de keeper kwam een extra veldspeler in het veld. Deze extra man wist een strategisch blok te zetten waardoor de schutter van Bedo venijnig de bal in de kruising kon plaatsen. Hiermee wist Bedo net voor het einde nog een puntje uit het vuur te slepen. Gezien de gemiste kansen had er meer in gezeten, maar iedereen was blij dat de strijd tot het eind nog een punt had opgeleverd.

De handbalcompetitie ligt de komende twee weken stil in verband met de feestdagen. Wil je zelf een keer het handbalspel ervaren? Op 4 januari houdt Bedo een vrienden- en handbaltoernooi met aangepaste regels. Voor meer informatie kun je mailen naar activiteiten@hvbedo.nl of kijken op www.hvbedo.nl.