Afbeelding

Kerstmis met het Seniorenorkest

Algemeen Evenementen

Lieshout - Het Seniorenorkest St Caecilia uit Lieshout, onderdeel van Harmonie St Caecilia, luistert op tweede kerstdag de plechtige Eucharistieviering muzikaal op in de Onze Lieve Vrouw van Lourdes kerk in Mariahout.

Het Seniorenorkest, opgericht in 1994, treedt al sinds haar bestaan op in vooral verzorgings- en verpleeghuizen in de omgeving. Zij bezorgen de bewoners dan een gezellige middag met hun breed repertoire aan muziek. Wekelijks wordt daar flink voor geoefend door het enthousiaste muziekgezelschap, dat onder leiding staat van Piet van Neerven uit Beek en Donk. Het is overigens niet alleen leuk voor het publiek, maar ook de muzikanten beleven er zelf nog heel veel plezier aan. Het is ook de doelstelling van de vereniging, om op hogere leeftijd nog zo goed mogelijk samen muziek te maken. Bestaat op zo'n muzikale middag het programma vooral uit polka's, marsen en walsen, ook andere muziek zoals beguine, evergreens en andere bekende muziekstukken worden dan ten gehore gebracht.

Daarnaast heeft het orkest ook mooie gedragen muziek in haar repertoire. Daarmee is zij in staat om ook optredens te verzorgen van andere aard, waaronder kerkdiensten. Het is inmiddels een traditie geworden dat het Seniorenorkest op tweede kerstdag de eucharistieviering in de Mariahoutse Onze Lieve Vrouw van Lourdes kerk van de parochie van de Zalige pater Eustachius muzikaal opluistert. Het orkest is al enkele weken bezig om de muziek daarvoor in te studeren. Behalve veel kerstmuziek worden ook een aantal mooie gedragen muziekstukken gespeeld, zoals Romance van Ludwig van Beethoven en het wereldberoemde muziekstuk The Rose.

De dienst, die wordt voorgegaan door pater Wester, is dus op tweede kerstdag, maandag 26 december in de kerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes in Mariahout en begint om 10.00 uur. Maar vooraf verwelkomt het orkest iedereen met Engelse Christmas Carols.