De dames van Sparta'25 vieren het openingsdoelpunt (0-1) van Nadien Saleh

Sterke eerste seizoenshelft Sparta'25 VR1

Beek en Donk - De dames van Sparta'25 zijn bezig aan een goed seizoen. Zondag werd Festilent (Zeeland) met 1-5 in eigen huis verslagen. Daarmee boekte Sparta'25 VR1 hun 7e overwinning op rij.

Met 22 punten uit 9 duels gaan ze nu de winterstop in. Op de ranglijst dulden ze alleen Rhode VR1 voor zich, zij wisten 25 punten in de eerste 10 duels te behalen. Echter kan Sparta'25 de 1e plaats met Rhode delen als het de inhaalwedstrijd na de winterstop tegen ASV'33 winnend weet af te sluiten.

7e overwinning op rij
De dames togen zondag 18 december af naar het plaatsje Zeeland om de sportieve strijd aan te gaan met Festilent VR2.

Het duel was slechts een paar minuten oud toen Sparta'25 de 0-1 op het scorebord wist te zetten. De keeper van Festilent wist goed redding te brengen op een schot van Saskia Jansen-Happé, maar de rebound was voor Nadien Saleh, die van randje strafschopgebied raak wist te schieten. De dames van Sparta kregen in het vervolg kansen via Saskia, die na een goede aanval het eindstation was. Haar harde schot spatte op de onderkant van de lat uiteen. Een paar minuten later was het Femke Wilms die goed doorging en wist te scoren. Echter had de scheidsrechter een overtreding geconstateerd en werd het doelpunt geannuleerd. Ondanks het missen van enkele goede kansen wist Sparta voor rust toch nog tweemaal doel te treffen. De 0-2 kwam op naam van Saskia, die zich goed liet zien op het veld. Haar schot belandde via de handen van de keeper in het doel. De 0-3 kwam er na goed doorzetten van Femke. Zij wist de bal terug te leggen op Maaike van Linschoten, die met een prachtige boogbal de keeper kansloos liet.

Na rust was het zaak voor Sparta om de score uit te breiden. Met enkele frisse wissels gingen ze opnieuw in de aanval. Fraaie combinaties in de Sparta voorhoede leidden tot de 0-4 en 0-5. Beide doelpunten werden gemaakt door Charlotte van Eert, op aangeven van Maaike. Een klein smetje op de wedstrijd was het onnodige tegendoelpunt van Festilent, dat daarmee de eindstand wist te bepalen op 1-5. Maar daarmee mocht de pret niet worden gedrukt. De dames hebben een geweldige eerste seizoenshelft achter de rug en doen volop mee in een spannende titelstrijd.

De groen-witten hervatten de competitie op 5 februari met een uitwedstrijd tegen ASV'33. Een week later, 12 februari, staat de kraker tegen Rhode op het programma.