Afbeelding

T.V. 't Slotje verliest nipt van Witts Tennisschool

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - In tennishal D'n Ouwe Toren stond afgelopen zondag de tweede wedstrijd van het teamtennisseizoen op het programma in de tweede divisie tegen Witts Tennisschool uit Mill. Op voorhand was al bekend dat dit een geduchte tegenstander zou zijn.

In de categorie t/m 12 liep alles nog in gelijke tred. Bij de meisjes 12 jaar won Nienke vd Rijdt haar singel en samen met Daphne graat ook de dubbel. De jongens Teun Jongmans en Yorg Peters moesten in de singel hun meerdere erkennen, maar in de dubbel sloegen ze hun slag met 6-1 6-4.

Tot en met 14 jaar had 't Slotje de overhand. Maaike Jongmans, Daniel Barendse & Tom Booy wonnen hun singels en Timo Hocks en Daniel Barendse wonnen ook de jongensdubbel. De meisjesdubbel werd een gelijkspel.

Wits was heer en meester in de categorie t/m 16. Alleen Maud van Oosterwijk kon haar singel winnend afsluiten en de jongensdubbel van Bas de Bont en Tom Booy eindigden in een gelijk spel, 3-6/6-3. Wel was de dubbel van een ongekend hoog niveau met mooie acties aan het net.

Bij 23 jaar en ouder was het letterlijk een slijtageslag. Zowel bij de jongens als de meisjes werd er gestreden om elk punt. Ondanks dat de tegenstander soms wel 2 of 3 niveau hoger waren ingeschaald, behaalden zij toch knap 2 punten. Jelle Wijgergangs was daar samen met Myrne van Erp/Giulia Hens verantwoordelijk voor. Ook had Gideon van Esch een setpoint in de eerste set in de tiebreak. Helaas was deze niet aan hem besteed. Toch chapeau!

Daarmee kwam de einduitslag op 20-28 voor Witts. "Het was een zeer sportieve ontmoeting. Het niveau was hoog en daardoor de weerstand perfect. Het uitgangspunt was om de strijd aan te gaan en voor elk punt te knokken. Getuige de veel tiebreaks, die helaas allemaal werden verloren en de aantal voorsprongen in een bepaalde wedstrijden zat er meer in het vat. Erg leerzaam. Nu kan het spel nog verder uitgediept worden" aldus hoofdtrainer en -coach Jorg Gussenhoven.

T.V. 't Slotje heeft nog wel een kans om ondanks deze nederlaag om voor het kampioenschap te gaan. Daarvoor dien ze druk op Witts te houden tot aan de laatste wedstrijd op 12 maart. Daar kan de nederlaag ongedaan worden gemaakt.