De overwinning wordt gevierd in de kantine

Teams BC Lieshout winnen ondanks magere bezetting

Lieshout - Heren 1 van Basketball Club Lieshout speelde afgelopen weekend tegen het laag geklasseerde Gennep Cougars. Op papier een gemakkelijke avond, maar door het ontbreken van veel spelers een lastige opgave. Lieshout trad met slechts 6 spelers aan en wist de wedstrijd met 6 punten verschil te winnen. Daarmee is het nog altijd volop in de race voor de eerste plaats in de competitie.

Heren Onder 20 slaat dubbelslag
Heren Onder 20 moest thuis twee keer in actie komen in een weekend. Zaterdagmiddag stond Springfield uit Berlicum op het programma. Ook hier trad Lieshout met slechts zes jongens aan. Het thuisteam was echter niet van plan zich te sparen en kwam goed uit de startblokken. Het eerste kwart werd winnend afgesloten met 12-11. Het tweede en derde kwart verliepen minder soepel. Door een strakke verdediging van Springfield had Lieshout moeite met het maken van scores. De gasten namen een 24 – 28 voorsprong bij ingang van het laatste kwart. Lieshout wist het matige spel aan het eind van het vierde kwart van zich af te schudden. In de laatste drie minuten werd een achterstand van 5 punten omgebogen naar een 42-41 overwinning. Maarten Vervoort speelde een beslissende rol met een rake vrije worp en onderschepping in de slotseconden, waardoor Berlicum niet met de winst kon ontsnappen.

Heren Onder 20 stellen 2e plaats veilig
Op zondag trad Heren Onder 20 aan tegen Slamdunk. Ook deze wedstrijd ging gelijk op en beloofde een puntje-puntje-wedstrijd te worden. Halverwege het derde kwart zette Lieshout, evenals zaterdag, druk op de bal. Een achterstand van 35-29 verdween als sneeuw voor de zon en werd een voorsprong van 50-37. Lieshout kon de wedstrijd rustig uitspelen en eindigen met een 52 – 43 overwinning. Door deze overwinningen stelt Heren Onder 20 de tweede plaats in de competitie veilig en mag het na de feestdagen door in de toppoule van deze competitie.