Afbeelding

Kerstdiner bij Zonnebloem Mariahout

Algemeen Senioren

Mariahout - De Zonnebloem in Mariahout had dinsdag 20 december een kerstdiner. Jumbo Supermarkten had een aantal pakketten voor Kerstdiners geschonken aan de landelijke Zonnebloem. Die stelde deze op afroep beschikbaar aan afdelingen. De afdeling Mariahout liet zich dat geen twee keer zeggen en vroeg twee pakketten aan.

De kerstpakketten waren goed voor een diner voor twintig personen. Er zou geloot worden als er zich meer dan twintig gasten zouden opgeven. Het werden er in totaal vierentwintig. De afdeling besloot om zelf de kosten voor die vier extra personen op zich te nemen.

Dinsdag 20 december was het zover. In alle vroegte werden de (verse) levensmiddelen opgehaald en gingen een aantal vrijwilligers daarmee aan de slag. Intussen werden ook de tafels en de zaal in kerstsfeer aangekleed. Zelfs het boerenbontservies van enkele vrijwilligers kwam er aan te pas om alles zo mooi mogelijk te maken. Toen de gasten arriveerden keken ze dan ook hun ogen uit. Temeer omdat de gastvrouwen zich allemaal in zwarte kleding gestoken hadden, met een mooi wit schortje. Deze waren beschikbaar gesteld door Tina Verhoeven. Onder heerlijke kerstmuziek op de achtergrond werden de gerechten geserveerd. Tussendoor droegen de vrijwilligers kerstverhalen en gedichten voor, al dan niet in het dialect.

De middag werd een groot succes. Wie weet is het wel voor herhaling vatbaar.