Eli JO-15 op het nippertje kampioen

Lieshout – Zonder zelf te voetballen is Eli JO15-1 kampioen geworden. Twee weken na hun laatste competitiewedstrijd werd het kampioenschap uiteindelijk beslist op doelsaldo. Zelden was het einde van een voetbalcompetitie zo spannend.

Zaterdag 3 december speelde Eli JO15-1 de laatste competitiewedstrijd tegen Handel. Het team wist dat deze uitwedstrijd gewonnen moest worden met een zo groot mogelijk verschil in doelpunten. Bij verlies zouden de naaste concurrenten Gemert en Blauw-Geel op gelijke hoogte kunnen komen.

Eli begon de eerste helft zonder zenuwen. De verdediging stond als een huis. Waar Handel toch de verdediging wist te omzeilen was er altijd nog een goed keepende sluitpost. Het middenveld zorgde met goede passes naar de aanval dat Eli voortdurend dreigend voor de keeper van Handel opdook. Voetbal met passie en overleg, zoals de coaches het graag zien. In de tweede helft gooide Handel alles op de verdediging. Eli verloor aan scherpte. Uiteindelijk werd de eindstand 0-6 en begon het vreselijke wachten.

Naaste concurrent Gemert moest nog twee wedstrijden inhalen. Beide teams hadden op dat moment evenveel verliespunten, maar Eli had een beter doelsaldo. Gemert maakte het zeer spannend door de laatste twee wedstrijden te winnen. Uiteindelijk kwam op 17 december het verlossende woord: Eli had met vier doelpunten verschil het kampioenschap binnengehaald. Feest bij Eli en sponsor Van Zutphen Recreatie trakteerde het team op een bowlingmiddag.