Afbeelding

Goede voornemens? Volg een EHBO-cursus!

Algemeen Gezondheid

Lieshout - EHBO-vereniging Lieshout wil 10 januari met een nieuwe EHBO-cursus starten. Op dit moment zijn er nog te weinig aanmeldingen binnen om de cursus door te laten gaan. Zij zoeken nog een aantal mensen die deze leuke en leerzame cursus willen volgen.

De cursus wordt gegeven door een deskundige instructeur. Lotusslachtoffers geven een realistische tint aan de oefeningen. Ze zijn 'echt' gewond! De cursist leert de eerste hulp en moet vaststellen wat er precies aan de hand is. Is het de wond die verbonden moet worden, moet het slachtoffer eerst in veiligheid gebracht worden? Is er meer aan de hand dan op het eerste gezicht lijkt? Tijdens de cursus worden diverse onderwerpen behandeld, zoals wonden, kneuzingen, breuken, tand door lip, bloedneus, onderkoeling, bevriezing, brandwonden enzovoort. Uiteraard komen de reanimatie en het gebruik van de AED uitgebreid aan de orde. Ook de EHBO aan kinderen wordt in deze cursus behandeld.

De cursus wordt gehouden op de dinsdagavond en start (bij voldoende aanmeldingen) op 10 januari 2017. De cursus wordt gegeven in het Dorpshuis in Lieshout van 19.30 tot 22.00 uur. De opleiding duurt 10 avonden en wordt afgesloten met een examen. Het cursusgeld bedraagt €145,00 inclusief boekje en examen. De meeste zorgverzekeringen vergoeden na overleg van het diploma een gedeelte van de cursuskosten.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Dinie van Geffen, telefoon 0499-421566 of via een mail naar ehbolieshout@hetnet.nl. Meld je nu aan en doe mee met deze leerzame cursus.