Rudi van Maaren, vrijwilliger van het jaar bij Badminton Club Lieshout
Rudi van Maaren, vrijwilliger van het jaar bij Badminton Club Lieshout

Rudi van Maaren 'vrijwilliger van het jaar' bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Rudi van Maaren is woensdagavond 4 januari tijdens de nieuwjaarsborrel van Badminton Club Lieshout benoemd tot 'Vrijwilliger van het Jaar'. Rudi, die al vele jaren lid is van de Lieshoutse sportvereniging staat immers altijd klaar om zich als eerste aan te melden voor een vrijwilligersklusje. En, dat wordt zéér gewaardeerd door de vereniging, zoals blijkt uit deze benoeming.

Vrijwilligers
Belangrijk onderdeel van de nieuwjaarsborrel van Badminton Club Lieshout is de bekendmaking van de 'Vrijwilliger van het Jaar'. Vrijwilligers zijn immers de drijvende krachten van een vereniging: zo ook van Badminton Club Lieshout. Het bestuur vindt het zeer belangrijk om de vrijwilligers te koesteren en af en toe ook in het zonnetje te zetten. Één vrijwilliger wordt jaarlijks nog eens extra in het zonnetje gezet: hij of zij wordt dan benoemd tot 'Vrijwilliger van het Jaar' en mag aansluiten bij de groep vrijwilligers die deze eer al eens eerder heeft gekregen. Die groep bestaat inmiddels uit een grote groep vrijwilligers: Badminton Club Lieshout heeft immers veel vrijwilligers en is daar érg trots op.

Rudi van Maaren
Een vrijwilliger kan en mag ook af-en-toe eens wat doen. Een vrijwilliger hoeft niet altijd klaar te staan, maar af-en-toe is ook prima: daar is de vereniging óók mee geholpen. Zo'n vrijwilliger die af-en-toe voor de vereniging klaar staat is Rudi van Maaren. Rudi helpt mee als het kan en Rudi is er als er om gevraagd wordt. Zo was Rudi de eerste die zich inschreef om bij de jeugd te komen helpen, toen het inschrijfsysteem ingevoerd werd. Hij stond direct klaar om zijn naam op enkele speeldagen in te vullen, zodat de jeugdbegeleiding op die dagen op hem terug kan vallen. Ook stond Rudi direct klaar toen Badminton Club Lieshout de kans kreeg om een badminton-clinic te houden op de basisschool in Mariahout. Omdat die clinic overdag gehouden moest worden (tijdens de schooltijden), leek het moeizaam hier vrijwilligers voor te verwerven. In werkelijkheid was dat echter heel anders doordat vrijwilligers als Rudi van Maaren direct opstonden om te helpen. Dankzij vrijwilligers als Rudi (en uiteraard ook dankzij de andere vrijwilligers) is de clinic een groot succes geworden.

Af-en-toe
Vrijwilliger zijn houdt zeker niet in dat je dag en nacht bezig bent met de vereniging of met de werkzaamheden die daarbij horen. Vrijwilliger zijn kan ook door af-en-toe eens te helpen en klaar te staan als dat nodig is. Als iedereen af-en-toe eens helpt, dan doet iedereen immers iets en hoeft niemand veel te doen. Rudi van Maaren is zo'n vrijwilliger die klaar staat als er iets moet gebeuren en zich dan ook nog een als eerste meldt om te helpen. Op zo'n vrijwilliger kan een vereniging bouwen en om die reden in Rudi van Maaren dit jaar de meer dan terechte 'Vrijwilliger van het Jaar'.