Logo mooilaarbeek.nl
Kunst van Jan Maas   | Fotonummer: c19ddb
Kunst van Jan Maas
Kunst en Cultuur

Expositie Jan Maas en Annemie Weijs

Beek en Donk - Kunstenaars Jan Maas en Annemie Weijs exposeren hun werken van zaterdag 7 januari tot en met zondag 29 januari in 't Oude Raadhuis te Beek en Donk.

Jan Maas
Jan Maas is een kunstenaar uit 's-Hertogenbosch. Zijn tekeningen en schilderijen verwijzen naar onderwerpen van de huidige tijdgeest, waarin onder andere de geheimen van het brein steeds nauwkeuriger worden ontrafeld. Daarbij komt een werk tot stand door een samenvoeging van figuratieve en niet-figuratieve elementen: geen voorstellingen, maar pakketjes gewaarwordingen (percepten). "Het gaat om de werkelijkheid van het worden" volgens Deleuze. Kortom een eigen werkelijkheid, zienswijze, sfeer, een nieuw oppervlak neer te zetten: "niet wat, maar dat ik teken of schilder" volgens Lupertz.

Annemie Weijs
Kunstenaar Annemie Weijs is afkomstig uit Uden en maakt beelden in steen. Ze werkt vanuit haar intuïtie. Het resultaat is steeds verrassend. De meeste van haar beelden zijn abstract en hebben organische vormen. In haar atelier aan huis werkt zij in Belgisch hardsteen, verschillende soorten serpentijn, albast en speksteen. Sinds 15 jaren is ze bezig en deed ervaring op bij enkele kunstenaars in Uden en Veghel. Eens per jaar brengt ze een beeldhouwweek door in Frankrijk onder leiding van Carla van Olst, OYA-ART, Veldhoven. De laatste tijd deelt ze haar ervaringen met een groep in het Kunstkwartier te Helmond.

Openingstijden exposities: elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Kijk voor meer informatie op www.oudraadhuis.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>