Volkstuinen te huur in Beek en Donk

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - De winter is aangebroken in de volkstuinen. Wat er nog te oogsten valt is echte seizoensgroente: prei, boerenkool en spruiten. De tuin is winterklaar gemaakt: oude planten opgeruimd, gespit, schone grond aangeharkt. En hier en daar ook wat laten staan zodat de vogels en kleine dieren nog wat te scharrelen hebben en voedsel en schuilplaatsen kunnen vinden in de winter.

Dit is ook de tijd dat er wel eens een perceel vrijkomt door omstandigheden zoals ouderdom van de tuinier bijvoorbeeld. Op zowel de Voorbeemd als de Laarsche Velden zijn er op dit moment enkele percelen van minimaal 100 m2 beschikbaar.

Lijkt het u aantrekkelijk om weer gewoon groente en fruit van eigen tuin te eten? Binnen 2 maanden starten de tuiniers weer met een nieuw seizoen. Toegegeven, dat kost inspanning: je moet spitten, harken, planten, zaaien, wieden en oogsten. Maar dat levert je ontspanning zoals bezig zijn in de buitenlucht en zien groeien want je zaaide en plantte. En tenslotte oogsten: naar huis met een emmertje aardbeien, de eerste sla van het seizoen, echt verse worteltjes en zo tot de winterse groenten die er nu nog groeit.

Denkt u dat het iets voor u is? Informeer eens bij de voorzitter, de heer Swinkels, 0492-462451. Hij kan u vertellen hoe het in zijn werk gaat om lid te worden van Volkstuinvereniging Beek en Donk, wat dat kost en welke percelen vrij zijn. En die kosten zullen u zeker meevallen.