Geen grote verrassingen in kwartfinale bekertoernooi WAC

Sport Sport

Beek en Donk - Louter teams uit de A-klasse strijden op donderdag 18 mei in het bekertoernooi om de felbegeerde WAC-trofee, dat wezen de kwartfinales uit afgelopen donderdag.

De bekeravond werd geopend met een partij welke nog stamde uit de 1e ronde. Deze ging tussen 1.FC Geerts en Hurkmans Plaatwerken BV. Dit duel bleef lange tijd goed in balans, totdat er in één minuut tijd tweemaal doel werd getroffen. Ook na die minuut was er nog een evenwicht te bespeuren. De beslissing kwam er toch voor 1.FC Geerts met nog drie minuten te spelen. Daarmee verdienden ze een plekje in de kwartfinale later die avond. Hurkmans was hiermee uitgebekerd. Eindstand: 2-1.

Het eerste duel in de kwartfinale ging tussen de huidig bekerhouder, Café-Zaal de Tapperij, en de ploeg in vorm, FC van de Burgt. Ondanks een vroege voorsprong voor FC van de Burgt was er geen kruid opgewassen tegen De Tapperij. De teller stopte bij 7, met maar liefst vier treffers van R. Martens. De Tapperij is door naar de finaleronde.

Ditzelfde positieve lot onderging Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt. Ze troffen het ingespeelde 1.FC Geerts wat, zoals gezegd, eerder die avond door bekerde. Twee duels was toch iets te gortig voor de mannen in het geel en zwart. De beide teams hielden elkaar netjes in evenwicht en de vier doelpunten werden eerlijk verdeeld, alvorens het slotsignaal klonk. Penalty's waren het gevolg om de beslissing te forceren. Deze werden beter genomen voor Sevenmiles en daarmee kreeg het 1.FC Geerts op de knieën.

DK Garagebedrijf had goede hoop om de finaleronde te bereiken. Heesakkers Administratie & Advieskantoor had het in ieder geval niet gemakkelijk tegen de koploper in de B-klasse. Ze keken al snel beteuterd tegen een achterstand aan, maar dat leek ze niet te deren. Geduldig zochten ze de gaatjes en die vonden ze viermaal. Heesakkers gaf dit fijne seizoen zo een prima vervolg. Ze wonnen met 4-2 van DK Garagebedrijf en bereikten zodoende een plek in de finaleronde.

Het laatste ticket in die ronde werd vergeven aan Danny Megens Keurslagerij. In het debuutjaar van deze sponsor direct een plek in die finaleronde bemachtigen is een mooi succes. Het ging niet vanzelf tegen het stugge Aben & Slag Advocaten uitkomend in de B-klasse. Fel schoot Aben & Slag uit de startblokken en trof het direct doel. De Keurslagerij was snel bij de les en sleep de messen. De 2-1 voorsprong kon desondanks niet behouden blijven en met een 2-2 werd de wedstrijd in de beslissende penaltyronde geschoten. Dit werd een prooi voor de Keurslagerij en helaas voor Aben & Slag, hun dapperheid kon niet worden beloond.

Uitslagen:
1e ronde:
Hurkmans Plaatwerken BV – 1.FC Geerts 1-2

Kwartfinale:
FC van de Burgt – Café-Zaal de Tapperij 1-7

1.FC Geerts – Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt 2-2 (Sevenmiles w.n.s.)

DK Garagebedrijf – Heesakkers Administratie & Advieskantoor 2-4

Danny Megens Keurslagerij – Aben & Slag Advocaten 2-2 (Danny Megens Keurslagerij w.n.s.)

De finaleronde welke in poulevorm gespeeld gaat worden vindt plaats op donderdag 18 mei