T.V. 't Slotje wint weer van All-In

Susteren/Lieshout - De teams van All-In en T.V. 't Slotje stonden afgelopen zondag weer tegenover elkaar. Thuis was het een duidelijk overwinning 36-12. Mede door een aantal opgaves. Nu was er meer sprake van een eerlijke strijd.

In de categorie t/m 12 had All-in de overhand. Alleen Teun Jongmans kon zijn wedstrijd winnend afsluiten. Wel streden Nienke van de Rijdt, Yorg Peters en Daphne Graat voor wat ze waard waren. Vooral Daphne Graat zat er dicht bij. Nadat ze in de eerste set een setpoint had bij 5-4, verloor ze de tiebreak met 8-6. Ook de tweede set eindigde in een tiebreak, waarin nog een achterstand van 6-1 bijna werd weggewerkt, 7-5 verlies.

Tot en met 14 jaar had 't Slotje duidelijk de overhand. Alle wedstrijden werden met dikke cijfers gewonnen door Kim van den Broek, Maaike Jongmans, Timo Hocks en Daniel Barendse.

In de categorie t/m 16 waren Maud van Oosterwijk en Ilse van Rooij te sterk voor Limburgse meisjes. Bij de jongensdubbel van Roy Willemsen en Bas de Bont werd in de eerste set na een tactisch omzetting een 4-2 achterstand omgezet in een 6-4 setwinst. De tweede set liep tot 5-0 crescendo, maar daarna kwam de klad erin en werd het nog 5-4. Toch werd de tegenstander op love gebroken en werd de overwinning over de streep getrokken. In de singels zette Bas de Bont met gemak zijn opponent(6-1/6-1) aan de kant gezet. Roy Willemsen had het harder te halen. De eerste set werd verloren met 6-2 en de tweede was er ook een achterstand van 4-1. Gelukkig kwam Roy beter in zijn spel. Hierdoor werd toch nog met 6-4 gewonnen en werd het een gelijk spel.

Bij de categorie t/m 23 jaar wisten de jongens Jelle Rietberg en Tom Booy de dubbel te winnen in een spannende strijd. Ook bij de meisjes was het spannend in de eerste set. Nadat Loes Vermeulen en Giulia Hens 4-1 achter kwamen In de singel, wisten ze heel knap een tiebreak af te dwingen. Helaas ging die de andere kant op. Daarna namen de sterke tegenstanders het heft in handen. Ook in de singel kwam Giulia Hens dichtbij. Tom Booy wist wel een set af te snoepen van zijn Limburgse tegenstander. Ook hier kwam het tot een tiebreak. Na een minibreak gerepareerd te hebben, werd op setpoint met een onmogelijke backhand de set binnen gehaald. Helaas werd na een dubbele break de tweede set alsnog verloren.

Daarmee kwam de einduitslag op 28-20 voor T.V.'t Slotje. "De categorieën t/m 14 en 16 waren overduidelijk sterker. De twaalfjarigen hebben weer kunnen zien op welk niveau ze zitten en wat ze moeten leren om met de wedstrijdspanning om te gaan. Alleen jammer dat we weer veel tiebreaks verliezen, maar dat blijft een loterij" aldus hoofdtrainer en -coach Jorg Gussenhoven.

T.V. 't Slotje heeft in februari(5 en 19) een tweeluik voor de boeg staan tegen TC Iris uit België. Het wordt spannend of het lukt om de druk op Wits tennis te houden voor de laatste wedstrijd op 12 maart voor het kampioenschap.