Afbeelding

Betonnen Heikneuter geplaatst bij prins Joan

112

Mariahout – Nu de prins van de Heikneuters weer compleet is inclusief scepter (ja ja, hij heeft de scepter nog steeds) ontbrak er nog één ding en wel de grote betonnen Heikneuter. De tuin is dan wel ontzettend mooi versierd maar toch was het nog een beetje kaal.

Afgelopen vrijdag 13 januari was het dan zover. Om 19.49 uur werd de carnavalsvereniging verwacht op het adres van ex-prins Hein en ex-prinses Gerdi. Want de Heikneuter vertrekt altijd van de ex-prins naar de prins. Zo ook nu weer. Toezichthouder Wim Hagelaars had weer alles onder controle en begon weer geweldig te speechen en gaf het woord daarna aan Hein om nog afscheidswoordje te zeggen. Dit was zeer indrukwekkend en de zakdoeken werden voor de dag gehaald. Normaliter loopt het kapelleke Mojzat voorop in de stoet maar deze hadden door omstandigheden afgemeld. Prinses Anja heeft hier en daar wel wat connecties en wist nog wel ergens een kapel zitten. Ze regelde De Boemelaars uit Zijtaart en deze gingen dus voorop en zette de Heikneuter samen met het kneutertransport feilloos af bij het prinsenpaar. Wim begon aan het openingspraatje en deed dit voor de laatste keer als toezichthouder. Na zoveel jaren vindt Wim het welletjes geweest en vindt het tijd om iets anders te gaan doen. De carnavalsvereniging wil Wim nogmaals bedanken voor zijn enorme inzet. Na wat mooie woorden mochten de prins en prinses het wel bekende Heikneuterlied zingen en dat ging ze goed af. De stap kwam steeds dichter bij dat de kneuter bij hun in de tuin kwam te staan, want hij hing nog steeds aan de kraan. Eindelijk was het moment daar. De grote betonnen vriend stond mooi te pronken in de tuin. De prins vertelde aan de genodigde dat ze welkom waren in hun huis om wat te drinken op deze geweldige happening. Eenmaal binnen kwam de wel bekende Harry Buygens nog binnen en iedereen dacht hij zich bekend ging maken, zodat het scepter mirakel opgelost was. Maar niets was minder waar. Dit gaat pas begin maart gebeuren. Toen iedereen koffie of iets anders zat te drinken was het kwaad al geschied. Binnen een half uur was de betonnen Heikneuter alweer weg tot ongeloof van het prinsenpaar, adjudant Harald en hofdame Dorith en de vele gasten. Zou hier Harry Buygens weer achter zitten? Het feestgedruis werd er niet minder op. De vrienden van de prins en adjudant hadden nog leuke opdrachten/kwis in elkaar gezet alleen de antwoorden zijn nog niet ingevuld daar word op de receptie verder geborduurd. Het werd een geweldig feest dat nog tot in de vroege uurtjes duurde.

Receptie
Aanstaande zaterdag is het om 14.30 uur receptie voor Jeugdprins Simon en Jeugdprinses Chantal en het hele gevolg. Aansluitend kunnen de voetjes van de vloer op de muziek van de DJ. Om 19.00 uur is het receptie voor Prins Joan, Prinses Anja, adjudant Harald en hofdame Dorith ook daarna is het aansluitend bal. Dit alles staat te gebeuren in Café-zaal De pelgrim in Mariahout.

Kletsavonden
Er zijn nog wel een aantal kaartjes voor de 2e avond en de 3e avond is zo goed als uitverkocht op een paar na. Deze avonden zijn op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari. Heeft u hier interesse in dan kan men contact opnemen met Paul Willems tel. 0622422379. Ben er vlug bij want op is op.

Kijk ook eens op www.facebook.com/CV-De-Heikneuters-Mariahout en www.heikneutersmariahout.nl