Afbeelding

Lieshout start met gezamenlijke collecte voor goede doelen

Algemeen Algemeen

Lieshout - In navolging van de overige kernen in Laarbeek start dit jaar ook in Lieshout de gezamenlijke collecte voor goede doelen. Een werkgroep van de reeds collecterende goede doelen en de dorpsraad van Lieshout hebben begin dit jaar de koppen bij elkaar gestoken. De conclusie was al gauw dat het steeds moeilijker wordt om collectanten te vinden.

Enkele collectes dreigden hierdoor op korte termijn te verdwijnen. Ook worden de vele collectes niet altijd als prettig ervaren door de dorpelingen.

Door een bundeling van de collectes wordt nu nog maar een keer gecollecteerd voor de 13 deelnemende goede doelen. De manier waarop dit gaat gebeuren heeft ook als voordeel dat de mensen niet onverwachts met een collectebus geconfronteerd worden, maar, dat ze rustig de tijd krijgen om bewust een of meerdere goede doelen te kiezen waaraan ze willen doneren.

De week vóór de collecte, welke plaats vindt in de week van 19 tot en met 22 april, wordt aan alle inwoners een envelop overhandigd. De collectant zal deze persoonlijk afgeven en in het kort uitleggen hoe de collecteweek in zijn werk gaat. In de envelop zit naast een invullijst ook een brief waarin verdere details over de collecteweek staan vermeld.

De werkgroep is enthousiast en heeft al veel tijd in de voorbereiding gestoken. In een draaiboek zijn alle verantwoordelijkheden duidelijk in kaart gebracht en is de werkwijze beschreven die moet leiden tot het soepel verlopen van een succesvolle en transparante collecte. Zij hopen dat Lieshout dit initiatief goed ontvangt en vragen u dan ook om met een gulle gift de goede doelen te ondersteunen.