De jeugdtamboers behaalden een 1e prijs met het groepstrommen
De jeugdtamboers behaalden een 1e prijs met het groepstrommen

Goed begin 2017 voor Sint Margarethagilde

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel – De vervolgwedstrijden werden op zondag 22 januari gehouden in gemeenschapshuis De Dreef te Aarle-Rixtel van de in het water gevallen Gilden Kringdag te Vlierden in juni 2016.

De wedstrijden werden om 13.00 uur geopend door kringvoorzitter Henk de Hair. Het Sint Margarethagilde was weer goed voor de dag gekomen in een onderlinge strijd met 61 deelnemers binnen kring Peelland in de onderdelen vendelen en trommen.

Een prachtige prestatie werd er neergezet door de jeugdtamboers, welke met het groepstrommen een 1e prijs wisten te bemachtigen met de volgende deelnemers: Teun van Wetten, Teun Gijsbers, Tim van Stiphout en Jens van den Tillaar. De laatstgenoemde gaat over naar de senioren vanwege zijn leeftijd, dus was dit zijn laatste optreden in de jeugd.

Ook een mooie maar zwaar bevochten 1e prijs werd behaald door Tim van Stiphout in de klasse jeugd gildetrom.

Tamboerleider Ed Vincent wist een 1e prijs te bemachtigen bij de senioren in de Ereklasse, welke pas werd verkregen na een in eerste instantie foutief opgenoemde winnaar.

Bij de vendeliers wist de jeugdgroep met de deelnemers Niels van Stiphout, Dirk Gijsbers, Pieter Smulders en Tim van Stiphout een welverdiende 1e prijs te behalen.

Pieter Smulders behaalde individueel in de klasse 13 t/m 15 jaar een prachtige 1e prijs, wat tevens zijn laatste was in de jeugd, omdat hij overgaat naar de senioren.

Dirk Gijsbers mocht vol trots het podium beklimmen om een mooie 1e prijs op te komen halen in de klasse jeugd tot 12 jaar, waar hij ook hard voor heeft gewerkt.

Als laatste mocht vendelleider Gerard Leenders een 1e prijs afhalen in de klasse vendelen zonder acrobatiek, welke hij met bloed zweet en tranen gewonnen had.

Een hele grote stimulans was dan ook de aanwezigheid van de ouders en familieleden van de deelnemers, zo ook van enkele gildebroeders en gildezusters.

Het bestuur feliciteert vanaf deze plaats dan ook alle prijswinnaars met hun behaalde succes. Het gilde mag trots zijn op deze winnaars.