4e ronde wintertoernooi Jeu-de-Boules

Sportnieuws Sport

Beek en Donk/Mariahout - De vierde ronde van het wintertoernooi van Jeu-de-Boules Club Beek en Donk werd zaterdagmiddag 21 januari gespeeld in de mooie, overdekte en verwarmde jeu-de-boules hal in Mariahout. De opkomst was goed en de sfeer ontspannen.

Het was de succesdag voor Jan van der Heijden want na 3 mènes (partijen) was de eindstand: 1. Jan van der Heijden, 2de en 3de ex aequo Jan van Schijndel en Thea van de Kolk. In de totaalstand kon Nelly van Veghel haar eerste plaats net niet behouden, maar is de huidige nummer één, Cor Vermeulen, ook nog lang niet zeker van de eindoverwinning. De volgende ronde wordt gespeeld op 18 februari op dezelfde plaats en dezelfde tijd (13.00 - 17.00 uur).

Bij jeu-de-boules gaat het om techniek maar zeker ook om tactiek. Soms moet je aanvallen en soms moet je verdedigen. De uitslag is vaak verrassend. Het leuke van jeu-de-boules is dat het een spel is dat mixed gespeeld wordt. Mannen met vrouwen of mannen tegen vrouwen, twee tegen twee of drie tegen drie. Heeft u ook belangstelling om het te leren? Meldt u dan aan bij Els van Hoogstraten (tel. 0492-461079), Nelly van Veghel(tel. 0492-463116) of bij Wim van de Kolk (tel. 0492-463747). Zij kunnen u alle gewenste inlichtingen geven.