Afbeelding

Judoën bij judoclub Mariahout, iets voor jou?

Sportnieuws Sport

Mariahout - Bij judoclub Mariahout zijn nog plaatsen vrij voor jongens en meisjes die tegen een stootje kunnen of dit graag willen leren.

Vanaf 5 jaar kun je onder begeleiding van een gediplomeerde trainer leren stoeien op een judo manier, waarbij zowel aanvallende als verdedigende technieken spelenderwijs aan bod komen. Judo is een individuele sport als je bijvoorbeeld kijkt naar de wedstrijden, maar je kunt het niet alleen. Tijdens wedstrijden kun je laten zien wat je vorderingen zijn, hoe goed je bent, vaak met een mooie prijs als resultaat, maar op de training kun je niet zonder elkaar. Elkaar helpen, samen oefenen en samen leren staat centraal. Judo komt uit oorspronkelijk uit Japan en herbergt een stukje discipline, gedragsregels en sociale normen zoals respect en voorzichtig en veilig met elkaar omgaan, zodat iedereen zich enthousiast en op zijn eigen niveau kan ontwikkelen.

Dus, zoek je voor je kind een sport waarin hij/zij in een uurtje per week lekker zijn/haar energie kwijt kan, zelfvertrouwen kan opbouwen en op een spelende manier samen met andere kinderen leert bewegen onder leiding van een gediplomeerd trainer, dan ben je van harte welkom op maandagavond in de gymzaal van het buurthuis in Mariahout.

De trainingstijden zijn op maandag: Groep 1: leeftijd 5 t/m 9 jaar van 18.00 tot 19.00 uur. Groep 2: leeftijd 10 jaar en ouder van 19.00 tot 20.00 uur.

Kom gerust meedoen om uit te vinden hoe leuk judo is. Een judopak is niet nodig, maar doe wel even een trainingsbroek met sweater of stevig shirt aan. Je mag vier keer gratis mee trainen. Word je dit schooljaar 5 jaar, dan ben je ook van harte welkom.

Voor meer informatie: Judoclub Mariahout, judoclubmariahout@hotmail.com, Lea Manders 0499-422788/Jorieke Manders 06-22212047.