Afbeelding

Pleun Bierbooms schittert in liveshows The voice of Holland

Algemeen Algemeen

Lieshout – "Een droom die uitkomt, want ik wilde dit al zo lang", vertelt Pleun Bierbooms (18) enthousiast over haar 'Voice-avontuur'. Ze staat in de liveshows en blaast de coaches iedere week omver. "Het is echt heel leuk, maar af en toe ook een rollercoaster."

Je doet nu mee met The voice of Holland, maar hoe is het allemaal begonnen qua zingen en optreden?
"Ik zing al van kinds af aan. Ik ben begonnen met het meedoen aan kleine talentenjachtjes, zoals Strabrecht's got talent op het Strabrecht College in Geldrop. Toen muziekdocente aan het Strabrecht, Mevrouw Van Leengoed, mij vertelde dat ik echt door moest gaan met zingen, heb ik besloten om eerst meer ervaring op te doen. Het ene moment sta ik nog bij The voice of Nuenen en het andere moment sta ik te schitteren voor miljoenen kijkers op het podium van The voice of Holland."

En nu sta je daar op dat grote podium met miljoenen mensen die naar je kijken. Hoe vind je het Voice-avontuur tot nu toe?
"Ik vind het echt heel leuk. Na elke keer blijven proberen, is het natuurlijk geweldig als het dan uiteindelijk ook lukt. Ik kan mezelf echt ontwikkelen hier, ook qua zang maak ik stappen. Ik ervaar alles positief en vind het heel leerzaam."

Is het ook niet heel zwaar?
"Ja, het is soms wel zwaar, maar ik krijg er ook veel energie van. Raak er gedreven en gemotiveerd door. Er wordt natuurlijk heel veel van je verwacht. Er hangt een grote druk op je schouders, maar dat helpt mij juist om nog beter te presteren. Het is een drukke tijd; deze week heb ik bijvoorbeeld opnames, repetities en andere dingetjes in de studio. Als ik aan het einde van de dag thuis kom, ben ik echt moe."

Wat gaat er allemaal vooraf aan The Blind Auditions?
"Je meld je eerst aan op de site, wat overigens erg gemakkelijk is. Dan moet je filmpjes insturen en een vragenlijst invullen. Toen werd ik uitgenodigd om auditie te komen doen."

Waarom koos je voor het team van Waylon?
"Omdat ik Waylon niet voor de hand liggend vond. Ik dacht dat is wel gaaf, want ik houd van uitdagingen. Verder heb ik er alle vertrouwen in dat hij mij nieuwe dingen kan leren. Hij neemt alles met mij door. Hij weet precies wat er beter kan, waar ik mee zit en waar ik nog aan moet werken. Hij is een topcoach!"

Kan je tegenwoordig nog fatsoenlijk over straat?
"Ik ben eigenlijk nog heel weinig over straat of in het dorp van Nuenen en Lieshout geweest. Ben de laatste tijd óf thuis óf in de studio. Ik hoor van mijn ouders dat zij wel vaak aangesproken worden, allemaal heel positieve reacties."

Wat wil je in de toekomst nog doen en bereiken?
"Daar denk ik helemaal nog niet over na. Ik leef op dit moment en geniet daar volop van. Want voor je het weet is het te laat. Haha, dat klinkt best cliché, maar het is echt zo. Ik wil wel mijn diploma marketing communicatie halen en ik wil verder met zingen en optreden. Ik hoop dat ik in de toekomst mag blijven genieten van muziek maken."