Dora
Dora

Koe 'Dora' is niet meer..

Algemeen Natuur

Beek en Donk - Verdrietig en ontdaan moet Dierenpark 't Regter Eind bekendmaken dat hun koe Dora is overleden.

Dankzij een DOnatie van de RAbobank hebben zij in 2014 een lakenvelder koe kunnen aanschaffen. Zij schreven destijds: "De lakenvelder heeft een vriendelijk karakter, en kan over het algemeen probleemloos 10 jaar oud worden."

Een vriendelijk karakter had Dora zeker wel, en zij is in korte tijd op het dierenpark uitgegroeid van een 4 maanden oud kalfje tot een mooie dame, geliefd bij de vrijwilligers en bij het publiek.

Dora was al enkele weken niet in orde, hoogstwaarschijnlijk door het eten van plastic of metaal dat in de voerbak terecht gekomen is. De veearts is er verschillende keren bij geweest, maar heeft 'ons Dora' helaas niet kunnen redden. Dora is nog geen 3 jaar oud mogen worden.

Vanuit Dierenpark 't Regter Eind willen ze nogmaals een dringend beroep doen op de bezoekers en voorbijgangers om alleen betrouwbaar voedsel aan de dieren te geven (Géén bedorven groenten, beschimmeld brood, uitgeschoten en harige aardappelen, schillen van sinaasappelen en citroenen) en zeer zeker géén plastic en géén metaal.

Eventuele vragen kunnen beantwoord worden door Cor Boudewijns 06-34571824 of Piet Peters 06-21900437.