Druk weekend voor ATTC'77

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Het afgelopen weekend stond voor tafeltennisvereniging ATTC'77 uit Aarle-Rixtel voor een groot deel in het teken van de Gezondheidsrace 2.0. Op de vrijdag was een afvaardiging gaan handboogschieten, een groepsactiviteit georganiseerd door Aan de Wielen en op zondag was er de eigen Laarbeek activiteit 'Ruik, proef, voel en wandel'. ATTC was zeer tevreden met de opkomst van ongeveer 150 deelnemers en de positieve reacties van de deelnemers.

Maar dit weekend was ook de start van de nieuwe competitie. Alle zeven de teams kwamen in actie. Met name team 1, 5, 6 en 7 waren goed op dreef. Het eerste team won met 10-0 van promovendus Stiphout 4. Stephan Vergroesen, Dennis van der Putten en Bart Willems van het vijfde team wonnen met dezelfde cijfers van Een en Twintig 6. Het zesde team had geen enkele moeite met Veldhoven 16. Alleen Koos Martinali liet een steekje vallen, 1-9. Bij het zevende team ging het ook zo, hier was het Juul Verbeeten die niet was opgewassen tegen Miep van Meyl van ATTV'71-4 uit Asten.

Bij de andere teams was het beduidender spannender. Het tweede team speelde thuis tegen ATTV'77-1. Jos Beniers was net terug van een knieblessure, maar had nog veel last. Hij verloor zijn eerste wedstrijd. In zijn tweede wedstrijd ging het gelijk op, maar bij 6-6 in de vijfde game ging het mis. Jos verstapte zich en is weer terug bij af. Johan Voorhout en Frederieke van de Poel, die twee respectievelijk drie wedstrijden wisten te winnen, zullen het voorlopig met invallers moeten doen. Doordat Johan en Frederieke de dubbel wisten te winnen ging de overwinning nog wel naar ATTC.

Het derde team is gepromoveerd naar de derde klasse en ontving Bergeijk 4, een degelijk derde klasse team. Karel van der Putten was goed op dreef en haalde drie punten binnen. Henk van der Bruggen volgde goed met twee overwinningen. Mark Rovers moest de laatste wedstrijd pakken voor de overwinning. Met zijn slimme spel maakte hij het de jeugdige Anne van Geel erg lastig en hij won de wedstrijd, 6-4.

Het vierde team mocht naar Flash 8 in Eindhoven, waar Vincent Braak, Werner en Jeroen Doensen erg slecht startten. Halverwege de avond keken ze tegen een 4-1 achterstand aan. Gelukkig herstelden de heren zich goed en met één overwinning van Werner en twee voor Jeroen en Vincent eindigde hun eerste competitiewedstrijd in een gelijkspel.