Afbeelding

RC de Oude Molen klaar voor NK Almere

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De showrijdsters van RC de Oude Molen nemen op zaterdag 11 februari deel aan het Nederlands Kampioenschap Showrijden in Almere. Met 38 rijdsters uit Laarbeek en omgeving verdeelt over 6 shownummers gaat RC de Oude Molen aan deze wedstrijd deelnemen. De hele NK equipe zet de laatste puntjes op de i, zodat iedereen klaar is om te knallen.

Tijdens de drukbezochte KerstROLLERshow in december werden de acts gepresenteerd aan het publiek en bovendien zeer kritisch bekeken door alle trainsters. Trainsters, rijdsters en begeleiders zijn hierna druk aan de slag gegaan om alles nog meer te verfraaien en alle figuren nog preciezer uit te voeren. Voor de rijdsters en trainsters staan nog een aantal laatste trainingen op het programma. Begeleiders en naaisters zorgen voor de laatste extra glitters en elementen op de kleding.

RC De Oude Molen gaat in alle 5 de categorieën de strijd aan met de rest van Nederland. Ze komen uit in de categorieën Kwartet, Jeugdkwartet, Kleine groep, Grote groep en met 2 nummers in de categorie Jeugdteam.

Buiten Laarbeek is rolschaatsen een erg onbekende sport, maar 8 verenigingen hebben zich opgegeven voor deze wedstrijd. Dit maakt het niet minder spannend, want veel van deze verenigingen strijden om de titel Nederlands Kampioen. Deze spanning zorgt voor veel extra zenuwen waardoor er onnodige foutjes worden gemaakt. RC de Oude Molen concludeerde vorig jaar dat ze hier wat puntjes op hebben laten liggen. De standaard showtraining is dit jaar aangevuld met mentale training, zodat ze de zenuwen dit jaar thuislaten.

RC De Oude Molen wenst haar rijdsters en trainers heel veel succes 11 februari.

Kijk voor meer info over de vereniging en de activiteiten op www.rcdeoudemolen.nl