Afbeelding

Runnersclub Lieshout biedt leden reanimatiecursus aan

Algemeen Gezondheid

Lieshout - Hoe vaak lees je het: 'loper overleden na hartstilstand'. Tijdens een training bij Runnersclub Lieshout kreeg ook een van de lopers een hartstilstand en werd met succes gereanimeerd.

Door dit voorval heeft Runnersclub Lieshout besloten om al haar leden een reanimatiecursus aan te bieden. Gelukkig zijn veel leden al in bezit van een EHBO- of BHV-diploma, maar het uitgangspunt van Runnersclub Laarbeek is, dat in elke groep een aantal mensen moeten kunnen reanimeren. Dit geldt niet alleen voor de hardloopgroepen, maar ook zeker voor de wandelgroepen. Het aantal aanmeldingen was zo groot dat de cursus op twee avonden gegeven werd.

De eerste avond vond plaats op woensdag 1 februari in Aarle-Rixtel. Een twaalftal cursisten werden door instructeur Pim Kuijten alles wat met de reanimatie te maken heeft bijgebracht. Eerst was er een duidelijke powerpoint presentatie, waarna de cursisten zelf aan de slag konden. Alles kwam aan bod, het aanspreken, het draaien van het slachtoffer, de stabiele zijligging en tenslotte de reanimatie en de AED. Het was een leerzame avond. Woensdag 8 februari werd de tweede cursusavond gegeven.

Afbeelding