Black Sell in Ons Tejater
Black Sell in Ons Tejater
RECENSIE

Tijden herleven met Black Sell in Ons Tejater

Algemeen Recensie

Geen muziek is mooier dan die van de jaren '60 van de vorige eeuw. Dat werd afgelopen zaterdag maar weer eens bewezen. Voor 4 februari stond een avondje genieten op het programma in Ons Tejater. De zaal vulde zich al snel, met toch voornamelijk iets ouder publiek. Er kon gedanst worden maar de vloer bleef in het begin akelig leeg. Toen het eerste paar zich aan een dansje waagde volgden er snel meer. Na de eerste pauze was het hek van de dam en werden de spieren los geschud.

'Born to be wild'
Vorig jaar stonden ze al op het programma van Ons Tejater: Black Sell. Wegens omstandigheden kon hun optreden toen niet door gaan en trad een andere sixties band op. Nu konden we volop genieten van deze zes kanjers: Tonny van de Wetering zang en gitaar, Henk van de Ven saxofoon en zang, Jack van Lokven drums en zang, Frank van Lokven toetsen, Pieterjan Wintjes gitaar en zang en Theo van der Heijden bassist. Ze hadden er zelf zichtbaar plezier in en het publiek genoot met volle teugen van de zo bekende nummers van de Beatles, Rolling Stones, Elvis, Scott McKenzie, Status Quo en nog veel meer. 'Born to be wild' zong het publiek luidkeels al swingend. Hier en daar een buikje en net iets eerder buiten adem dan in hun jonge jaren, maar de lol was er niet minder om. Toch ontbrak ook de Nederlandstalige muziek niet: 'Ben ik te min' van Armand deed het nog goed.

Het dak ging er bijna af!!
De organisatie van Ons Tejater weet steeds een gevarieerd programma samen te stellen. Zo ook dit seizoen. Maar deze avond met 'Gouwe Ouwe' moeten ze er zeker inhouden. Het werd laat!! Ze waren onvermoeibaar: de bandleden van Black Sell, zowel als het publiek. Tot in de kleine uurtjes was beloofd en inderdaad sloeg de klok al 1 uur toen het laatste nummer werd aangekondigd. Maar gelukkig was er na een massaal 'We want more' nog een stevige nabrander van Peter Koelewijn: 'Kom van dat dak af'. Nou, het dak ging er bijna af!! Ik heb er van genoten. Volgend jaar weer!!

Nelly de Groot-Cooijmans