Het jeugdkwartet van RC De Oude Molen werd Nederlands Kampioen
Het jeugdkwartet van RC De Oude Molen werd Nederlands Kampioen

Jeugdkwartet RC De Oude Molen Nederlands Kampioen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - In een zinderend Nederlands kampioenschap Show op rolschaatsen lukte het Rollerclub De Oude Molen om met het jeugd kwartet vol overtuiging en foutloos een prachtig nummer op de baan te zetten. Door de jury werd het gewaardeerd met mooie cijfers, die door de andere elf jeugd kwartetten niet geëvenaard werden. Kimberly van Schijndel, Floortje van Oss, Lyonne de Groot en Chloë Donkers pakten samen de gouden plak. Een dikke beloning voor heel hard werken.

Heel wat uren trainen op de technieken van het rolschaatsen en het Showrijden, dit hebben ze allemaal al jaren gedaan. Zaterdag 11 februari was het een spannend treffen van rolschaatsend Nederland in het topsportstadion in Almere. Kostuums, muziek, schmink, expressie en heel veel techniek maken de shownummers. Die groepen die het best weten te imponeren met moeilijke passen, vaart, wisselingen en veel theater, scoren de hoogste punten. Met het Jeugd kwartet reden ze een nummer met als thema de tv door de jaren heen, van zwart-wit, naar kleur en zelfs naar 3D. Het viertal maakte er een mooi spektakel van, vol van variatie en tot in de puntjes netjes uitgevoerd. Overduidelijk de beste van Nederland.

Er waren meer wedstrijden bij dit Nederlands Kampioenschap, en meer veroverde medailles voor RC De Oude Molen. Met nog 5 andere shownummers sleepten ze nog 3 podiumplaatsen binnen. Bij de Jeugdgroepen werd er een prachtige parfumdans vertoont. In prachtige kostuums veranderde dit team in parfumflesjes die zowel gracieus als humoristisch een betoverende dans dansten. Door de jury werd dit gewaardeerd met een zilveren plak. Ook de Kleine groep sleepte een podiumplaats binnen. Dit team reed een emotioneel pakkend nummer getiteld 'Fix You'. Technisch, netjes gereden en met veel expressie veroverden ze hier een mooie 3e plaats. De laatste bronzen plak was voor de Grote groep. Met dit team van 16 rijdsters reden ze een nummer gebaseerd op de wisselingen van de seizoenen. Van de koude winter naar de warmte in de zomer, werd prachtig vertolkt. Met veel technisch pittige elementen wisten ze publiek en jury te overtuigen. De top 3 van Nederland zat heel dicht bij elkaar. Het senioren kwartet reed een wervelend nummer in een lastige categorie, maar veroverde alsnog de 4e plaats. De jongste rijdsters van heel de NK equipe hebben zichzelf ook weer bewezen. Een nummer getiteld 'Be Strong' kwam sterk over, met veel vaart, bewegingen en formaties. Zij eindigden op de 8e plaats.

Er is het afgelopen jaar heel veel getraind bij de club op weg naar dit kampioenschap. Naast technische trainingen in de eigen hal in Beek en Donk ook veel trainingen op een grote baan, werken aan expressie, conditie en kracht. Maar ook is gewerkt aan samenwerken en het omgaan met wedstrijdstress, het onder controle houden van de zenuwen. Al het harde werk is beloond met prachtige resultaten en de mooie titel van Nederlands Kampioen. Een uitgebreid wedstrijdverslag met foto's en filmpjes is te vinden op de website: www.rcdeoudemolen.nl