Read to Grow vestigt meeting point in Beek en Donk

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Read to Grow, de vrijwilligersorganisatie die Engels- en Franstalige boeken schenkt aan projecten in ontwikkelingslanden, wil zichtbaarder worden voor een groot publiek. Daarom vestigt Read to Grow een meeting point in Beek en Donk (Heuvelplein 32A), in het pand waar tot 1 mei nog de Wereldwinkel is gevestigd.

Read to Grow is vijftien jaar actief in het verzamelen en verspreiden van jeugdboeken in de Engelse en Franse taal naar landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Centrale datum in het werk van Read to Grow is 23 april: Wereldboekendag, uitgeroepen door UNESCO.

Internationale scholen stellen boeken beschikbaar die door Read to Grow worden opgehaald en naar de opslagruimte in Boekel worden gebracht. Vrijwilligers sorteren daar de boeken op kwaliteit, categorie en leeftijd. Vervolgens worden de boeken geteld en in dozen verpakt.

Organisaties die actief zijn in ontwikkelingslanden, kunnen Read to Grow verzoeken om boeken voor bijvoorbeeld een school, weeshuis, ziekenhuis of bibliotheek. Na akkoord haalt de organisatie de boeken op in Boekel en zorgt voor vervoer naar het project. Zo zijn er al 500.000 boeken geschonken in ruim 60 landen. Het streven is om vóór 2020 een miljoen boeken aan duizend scholen te schenken.

Meer aandacht voor het werk van Read to Grow, nog meer internationale scholen die meewerken en meer vrijwilligers zijn nodig om deze doelstelling te halen. Het meeting point in Beek en Donk gaat daarbij een belangrijke rol spelen. Elke belangstellende is welkom. Vrijwilligers gaan er voorlichting geven; films en ander beeldmateriaal maken het werk van Read to Grow zichtbaar. Overtollige boeken die niet geschikt bleken voor ontwikkelingslanden, worden voor een klein prijsje te koop aangeboden.

Daarnaast krijgen projectorganisaties waarmee Read to Grow samenwerkt, hier een podium om hun eigen activiteiten naar buiten te brengen en producten te verkopen.

Voor het nieuwe meeting point is de stichting op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meedraaien tijdens de openingsuren. Meer weten? Neem dan contact op met de voorzitter van Read to Grow, Robert Romme: voorzitter@readtogrow.eu. Kijk ook op www.readtogrow.eu.