De jongste spelers van toneelvereniging Mariahout spelen ‘Hans en Grietje’
De jongste spelers van toneelvereniging Mariahout spelen ‘Hans en Grietje’

Toneelvereniging Mariahout maakt van 2017 een sprookje

Algemeen Jongeren

Mariahout - Vanaf het vroege voorjaar tot in de late nazomer kunnen theaterliefhebbers weer genieten van drie schitterende sprookjes die leden van Toneelvereniging Mariahout voor u opvoeren. Zij geven u een klein voorproefje van de producties die in 2017 voor u opgevoerd worden.

Hans en Grietje
Het bekende sprookje 'Hans en Grietje' wordt in het Buurthuis gespeeld door de jongste spelers van de vereniging. Kinderen van zes tot twaalf leren op een toneelcursus 'proeven' aan het acteren op een podium. Hoe leer je een tekst? Hoe spreek je hem uit? Hoe beweeg je op het toneel? Alle ervaringen die de kinderen in de cursus hebben opgedaan worden omgezet in een toneelstuk. Natuurlijk mag iedereen daar naar komen kijken. Geniet van een boze stiefmoeder, een heks, Hans en Grietje en alle dieren uit het bos. Zien de twee arme kinderen hun vader ooit nog terug?

Rapunzel
De jeugd (kinderen die van de basisschool af zijn) speelt samen met volwassenen het klassieke sprookje Rapunzel. Op een afgelegen plek wordt het mooie meisje Rapunzel vastgehouden door vrouw Manie. Rapunzel hoopt dat ze, als ze achttien wordt, rond mag trekken over de wereld. Natuurlijk is er een knappe prins op zoek naar liefde en zijn er verschillende figuren die zich aan het hooggeëerde publiek vertonen. Deze familievoorstelling (4+) is rond de grote vakantie in Openluchttheater Mariahout te bewonderen. Een verhaal waar gezocht wordt naar liefde, familie, de zin van het leven en hoe je dit alles vast kunt houden. Lessen uit een aloud sprookje.

De Kleine Prins
Het wereldberoemde boek van Antoine de Saint-Exupéry en de animatiefilm van Mark Osborne staan centraal in de productie die door de volwassenen op het podium gebracht wordt. In een magische vertelling val je van de ene verwondering in de andere. Een klein meisje houdt zich net staande in een grijze grauwe wereld. Ze ontmoet haar buurman, een piloot die haar vertelt over zijn ontmoeting met 'de kleine prins'. Een verhaal over vriendschap, liefde en afscheid. Over volwassen worden en kind zijn. Het publiek in het openluchttheater wordt meegevoerd met de filosofische vertelling en wordt af en toe subtiel een spiegel voorgehouden.

Voor meer informatie: www.toneelverenigingmariahout.nl.