Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 0fae69
Kunst en Cultuur

Scholenbezoek in het Oude Raadhuis

Laarbeek - Maandelijks zijn de Beek en Donkse basisscholen te gast bij 't Oude Raadhuis. Dit keer was er een expositie over de Himalaya en de culturen daaromheen. De kinderen werden mee op reis genomen door deze landen.

Vooral het leven van de kinderen in die landen werd met ze besproken. Bijvoorbeeld dat de kinderen daar hun ouders mee moeten helpen om onder andere stenen in stukken te hakken voor de wegen.

Hoe arm ze zijn en toch een mooi spel maken van een oude plank en steentjes. Waarom hebben die 'kindjes zulke zwarte randjes onder hun ogen' en die monnikjes, 'mogen die hun ouders ook zien en moeten die hun eigen was doen?' Gebedsvlaggetjes, mooi om te vertellen dat hier gebeden en wensen op staan die de wind mee naar de hemel draagt. Er ging een wereld voor ze open, een totaal andere wereld. Geboeid waren ze en uiteindelijk mochten ze 'hun wens' ook op vlaggetjes schrijven, zodat die de komende weekenden hier bij 't Oude Raadhuis mogen wapperen en mee de hemel ingenomen worden.

De expositie is het komend weekend nog te bezichtigen op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>