Afbeelding

Interactieve voorlichtingsavond over veilig internet

Algemeen Jongeren

Lieshout - Werkgroep Gezondheidsvoorlichting Lieshout en &RG-teens houden op vrijdag 10 maart voor de &RG-teens leden èn hun ouders een leuke interactieve voorlichtingsavond over veilig internet.

Er zijn een aantal aandachtspunten bij veilig internet, het internet is een grote speeltuin. Maar zoals je ook in het echte leven door je ouders wordt gewaarschuwd om niet met onbekenden mee te gaan, zo geldt dit ook voor internetactiviteiten. Soms zijn dingen niet wat ze lijken op internet, mensen kunnen zich voordoen als anderen. Veel diensten en spellen die in eerste instantie gratis lijken zijn helemaal niet gratis. Ook staan veel tieners er niet bij stil dat, wat eenmaal op internet staat, er moeilijk af te krijgen is.

Samen met Lei Seuren van Adviesbureau Lei Seuren staan ze hier bij stil, op een speelse wijze en in een spelvorm word je wegwijs gemaakt op het internet en gewaarschuwd voor de gevaren. Je krijgt informatie over de favoriete online-activiteiten van tieners, de valkuilen die daar soms bij horen en tips & trucs om te voorkomen dat je als tiener daar mee te maken krijgt.

De avond begint om 19.00 uur in het Dorpshuis te Lieshout en is alleen voor de &RG-Teens leden èn hun ouders. Inschrijven vóór 3 maart via www.energyteens.nl. Deelname is gratis, consumpties en versnaperingen zijn voor eigen rekening.