Ainara Vandegard was natuurlijk ook verkleed, tijdens het 'verkleed badminton' bij Badminton Club Lieshout
Ainara Vandegard was natuurlijk ook verkleed, tijdens het 'verkleed badminton' bij Badminton Club Lieshout

Scan & Go speurtocht in kader van 'Gezondheidsrace 2.0'

Sportnieuws Sport

Lieshout - In de vele activiteiten van Badminton Club Lieshout valt de datum "zondag, 2 april 2017" op. Op die dag organiseert de vereniging immers, in het kader van de "Gezondheidsrace 2.0", een grootse "Scan & Go speurtocht" door Lieshout. Omdat dit de activiteit voor de hele gemeenschap is, zijn alle inwoners van Laarbeek welkom bij deze tocht: reserveer nu alvast deze datum.

Laarbeekactiviteit
Als actieve sportvereniging doet Badminton Club Lieshout natuurlijk ook mee aan de 'Gezondheidsrace 2.0' van de gemeente Laarbeek. In het kader van deze 'Gezondheidsrace 2.0' mag iedere deelnemer twee activiteiten organiseren: één voor de andere deelnemende verenigingen en één voor héél Laarbeek. Eerder heeft Badminton Club Lieshout al een gezellige en leerzame 'kennismaking met Badminton Club Lieshout' gehouden voor de andere deelnemende verenigingen. Op 2 april volgt de activiteit voor héél Laarbeek. Badminton Club Lieshout houdt dan een 'Scan & Go speurtocht' door Lieshout. Met behulp van QR-codes moeten de deelnemers met hun smartphone de route door Lieshout vinden en onderweg vraagstukken en puzzels oplossen. Kortom een leuke tocht voor jong en oud, met een modern tintje én voor iedereen toegankelijk: Badminton Club Lieshout organiseert deze immers voor alle inwoners van Laarbeek. Aanvang van de tocht is 10.30 uur en rond 13.30 uur is de tocht afgelopen. Samenkomst en vertrek is bij het Scoutinggebouw aan de Herendijk 7 in Lieshout.

Carnaval
Ook Badminton Club Lieshout besteedde aandacht aan Carnaval. Op de laatste speelavond vóór de carnaval is de jeugd van Badminton Club Lieshout verkleed komen badmintonnen. Naast de 'handicap', die ontstaat doordat gebadmintond werd in deze kleding (en niet in sportkleding) waren de netten ook nog eens voorzien van ondoorzichtige afdekdoeken. Hierdoor was badmintonnen nóg moeilijker (je ziet de shuttle immers pas veel later aankomen) maar ook wel heel leuk.

Singletoernooi
Op zondag 9 april (10.00 uur) stond het 'Singletoernooi 2017' voor de jeugd en de senioren gepland. Omdat BCL-H1/BouwCenter Swinkels, vanwege het door hun behaalde kampioenschap in de Heren-2 klasse op die dag mag spelen voor het Brabantse kampioenschap, is besloten dit toernooi te verplaatsen. Hierdoor kunnen de leden tijd vrij maken om het herenteam aan te gaan moedigen en te ondersteunen. Ook ontstaat door deze aanpassing de mogelijkheid voor de leden van BCL-H1/BouwCenter Swinkels om zelf mee te doen aan het Singletoernooi 2017 van Badminton Club Lieshout. Een nieuwe datum voor dit toernooi volgt nog.

Programma
Woensdag, 8 maart, 18.30 uur: Ouder-kind toernooi bij de jeugd.
Zondag, 12 maart, 10.00 uur: Dubbeltoernooi voor jeugd en senioren.
Vrijdag, 24 maart, 20.30 uur: Algemene Ledenvergadering.
Zondag, 2 april, 10.30 uur: 'Scan & Go Speurtocht' in het kader van de "Gezondheidsrace 2.0".
Zondag, 9 april: Deelname van BCL-H1/BouwCenter Swinkels aan de Brabantse kampioenschappen.
Woensdag,12 april, 18.30 uur: Paasei-toernooi bij jeugd en senioren.