Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

ELI-jeugd blij met nieuwe goaltjes

Sport Algemeen

Lieshout – Fotograaf Martijn van den Baar van Studio Bots zette alle spelers van ELI belangeloos op de foto voor de voetbalplaatjesactie van de Jumbo. Zijn fotovergoeding schonk hij aan de jeugd, waardoor er voor ruim vijfhonderd euro aan materiaal kon worden gekocht. "En ik houd helemaal niet eens van voetballen, maar onze kinderen wel", lacht Martijn.

Wat een plaatjes
Het kan niemand ontgaan zijn: de voetbalplaatjesactie van Jumbo Laarbeek. Jeugdspelers van ELI staan – nog steeds – buiten bij de Jumbo opgesteld om plaatjes van hun favoriete club te scoren. Mooie plaatjes van vriendjes, vriendinnetjes en van zichzelf… De actie heeft veel organisatie gevraagd, waarbij Ingrid Opsteen en Bert-Jan Kuijn, namens de voetbalclub, een belangrijke rol speelden. Martijn vertelt: "Volgens een strak schema was er een kleedkamer compleet ingericht als fotostudio. Daar zijn we, eind vorig jaar, een paar avonden bezig geweest om de foto's te maken. Dat zullen er rond de 375 geweest zijn, tel maar na!" Martijn vertelt dat hij vervolgens hulp heeft gehad van Samantha van der Linden, keepster van het vrouwenelftal, om via fotoshop de foto's te bewerken en passend te maken. "Ja, ik denk dat we zeker 95% van de ELI-spelers hebben bereikt", vertelt Ingrid enthousiast.

Mooi cadeau
Afgelopen zaterdagochtend was er op het voetbalveld van ELI een officieel moment ingelast waarbij Martijn van den Baar de goaltjes overhandigde aan Jurgen Verhagen van het bestuur. Bert-Jan Kuijn vertelt: "Daarmee zijn we nu helemaal up-to-date. De KNVB gaat vanaf het nieuwe seizoen het pupillenvoetbal vernieuwen en dan heb je dit soort goaltjes nodig." Naast goaltjes konden er ook nog nieuwe ballen en materiaal voor de keeperstraining worden aangeschaft.

Boek al vol?
Zonder twijfel heeft de voetbalplaatjesactie van de Jumbo het saamhorigheidsgevoel bij ELI bevorderd. Daarover zijn alle betrokken het eens. Belangrijk voor de spaarders om te weten is, dat er aan het einde van de actie nog een ruilactie georganiseerd wordt. In ieder geval kun je tot en met dinsdag 4 april sparen om het boek vol te krijgen. Zie ook: www.studiobots.com

Afbeelding
Afbeelding