Afbeelding

Workshop 'De motivatiebrief' bij Laarbeek Werkt

Algemeen Algemeen

Laarbeek - In januari is de werkgroep Laarbeek Werkt gestart met een cyclus van 4 workshops, die de deelnemers voorbereiden op het vacaturecafé, dat in mei georganiseerd wordt. Inmiddels zijn ze bijna toe aan de derde workshop, die deze keer gericht is op de motivatiebrief.

Deelnemers aan de workshop ontvangen een werkmap, waarin alle informatie kan worden opgeborgen, evenals de sollicitatieactiviteiten, die verricht worden. Bij aanvang van de vorige bijeenkomst werden eerst weer berichten gedeeld over oud-deelnemers, die inmiddels een baan gevonden hebben. Ook verwelkomden ze weer nieuwe deelnemers.

Misschien heb je al vaker berichten van Laarbeek Werkt voorbij zien komen en ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar hun activiteiten. Aarzel dan niet om op 30 maart bij hen aan te sluiten. Zij werken samen actief aan het verbeteren van hun sollicitatievaardigheden. Daarnaast is er ook gelegenheid om na afloop van de bijeenkomst met andere werkzoekenden na te praten. Ook is Laarbeek Werkt als vrijwilligers beschikbaar om je individueel verder op weg te helpen. Bij deelname krijg je hun mooie werkmap en natuurlijk allerlei tips om van solliciteren een succes te maken!

Op donderdag 30 maart gaan ze aan de slag met de motivatiebrief, oftewel sollicitatiebrief. Na de vacatureanalyse en het maken van het CV is dit een logische volgende stap in het sollicitatietraject. Tijdens de workshop besteden ze aandacht aan zowel de vorm, als de inhoud van de brief. Na afloop kun je als deelnemer een goede en volledige brief maken, die aansluit op een voor jou interessante vacature of functie. Daarnaast leer je ook om een goede open motivatiebrief te maken.

De workshop is te volgen voor zowel oud-deelnemers als nieuwe geïnteresseerden en vindt plaats op donderdag 30 maart van 10.00 tot 12.00 uur in De Dreef in Aarle-Rixtel. Aanmelden is niet verplicht, maar stellen zij zeer op prijs. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@laarbeekwerkt.nl. Zij vragen je om een vacature mee te nemen, waar je in geïnteresseerd bent. Deze kan dan meteen tijdens de workshop gebruikt worden om te oefenen. Graag tot ziens op 30 maart.