Viscursus voor de jeugd

Sportnieuws Sport

Lieshout - Hengel Sport Vereniging 't Sluisje uit Lieshout wil dit seizoen wederom een cursus vissen gaan organiseren voor de jeugd van Lieshout en Mariahout.

De belangstelling voor deze cursus van 2016 en de jeugdviswedstrijd tijdens de nationale hengeldag van 2016 gaf voor het bestuur mede de doorslag om deze cursus weer te organiseren. De belangstelling was zo groot dat er een grens komt aan het aantal deelnemers. Dit jaar wordt er cursus gegeven aan maximaal 16 kinderen. Wie zich het eerst opgeeft heeft dus de meeste kans om mee te mogen doen. Deze cursus is bedoeld voor alle kinderen uit Lieshout en Mariahout in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar.

Deze cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten, waarbij o.a. een DVD wordt bekeken, waarbij vislijnen worden gemaakt, kinderen leren hoe een visser zich gedraagt aan de waterkant en natuurlijk wordt er ook gevist.

Onder begeleiding van ervaren vissers wordt deze cursus gegeven op donderdag 4 mei bij de visvijver en op 11 en 18 mei bij de Bavaria rotonde, dit alles van 18.30 tot 20.30 uur.

De diploma uitreiking vindt plaats tijdens de nationale hengeldag, die wordt gehouden op zaterdag 27 mei.

Deelname is gratis en opgeven, door middel van een briefje met daarop naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres, kan bij: Frans Verkuijlen, Dorpsstraat 3 in Lieshout.