Logo mooilaarbeek.nl
Een beeld van Marie-José van Bezeij   | Fotonummer: b1eed8
Een beeld van Marie-José van Bezeij
Kunst en Cultuur

Expositie kunstenaars in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - In 't Oude Raadhuis wordt van 1 tot en met 23 april een expositie gehouden van 3 kunstenaars uit Helmond. 't Oude Raadhuis is ook geopend op 2e Paasdag.

Marie-José van Bezeij – Beeldhouwster
Marie-José heeft al op jonge leeftijd cursussen tekenen, schilderen, keramiek, architectuur en beeldhouwen gedaan. Het beeldhouwen in steen heeft ze ontdekt bij Lucien van der Eerde op Lux Et Terra in Lierop. Beeldhouwen is haar passie geworden. Ze hakt het liefst in harde marmersoorten zoals Arduin en Carrara marmer. De vorm en de kleur van de ruwe steen bepalen de toe te passen techniek en de keuze om abstract of figuratief te werken. Ze exposeert al jarenlang in galeries en op kunstmanifestaties in Nederland en België. Kijk ook op www.mjvanbezeij.exto.nl.

Gwen Christiaansen – Kunstschilder
Gwen heeft de modeacademie Charles Montaigne in Amsterdam gedaan. Ze heeft daarna op verschillende plekken op de wereld gewoond. Ongeveer vijftien jaar geleden is ze schilderlessen gaan volgen bij Ton van den Hoogen in Helmond. Ook heeft ze lessen gevolgd bij atelier Inge in Helmond. Ze werkt met acryl en olieverf op doek en paneel. Haar werk bestaat grotendeels uit abstracte landschappen met figuratieve huisjes, waarschijnlijk het gevolg van haar vele verhuizingen. Momenteel is ze bezig met meer realistisch werk. Gwen heeft op verschillende plekken en galeries in Nederland geëxposeerd. Kijk ook op www.christiaansen.com.

Marjo van der Burgt – Realistisch Kunstschilder
Marjo is ruim dertig jaar geleden serieus begonnen met schilderen. Ze voelde zich toen al sterk aangetrokken tot het realisme. In eerste instantie heeft ze les gehad van de Helmondse kunstschilder Jo Manders. Daarna is ze na enige omzwervingen en uitproberen van verschillende materialen terecht gekomen op de academie voor realistische schilderkunst van Peter Dillen in Veldhoven. Om tot slot nog enkele specialistische technieken te leren is ze naar Antwerpen gegaan voor lessen van de Belgische fijnschilder Maarten Boffé. Marjo schildert uitsluitend stillevens in de fijnschildertechniek met olieverf op paneel. Ze exposeert al tientallen jaren in galeries en op kunstmanifestaties in binnen- en buitenland. Zie ook: www.marjovdburgt.exto.nl.

De kunstenaars zijn alle weekenden aanwezig, ze vinden het fijn om u te mogen begroeten. Entree gratis. Voor de verloting hebben ze een kunstwerk beschikbaar gesteld. Door mee te doen aan de verloting kunt u dit originele kunstwerk winnen, en helpt u tegelijkertijd het Oude Raadhuis onderhouden (prijs per lot €2,00).

Openingstijden exposities: elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur, entree gratis; expositie loopt vanaf 1 tot en met 23 april. Ook op 2e Paasdag 17 april geopend. www.oudraadhuis.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>