Willem Slegers aan de bal. Aaron Hurkx en Thimos Politis kijken toe

Simpele overwinning voor ELI

Lieshout - Op een zonnig, maar hobbelig veld heeft ELI revanche genomen op Boerdonk voor het 1-0 verlies in het najaar. De gasten waren op alle fronten de mindere van de gedreven Blauwwitten. De 4-0 eindstand was dan ook niet geflatteerd en had zelfs hoger kunnen zijn als de geboden kansen wat beter benut zouden zijn.

Al na 60 seconden moest de goede Boerdonk-keeper handelend optreden bij een inzet van dichtbij van Bram Donkers. De thuisclub had een veldoverwicht, maar de voorwaartsen waren vaak onzorgvuldig in de afwerking. Zo was Willem Slegers met zijn snelheid vaak heel dreigend, maar ontbrak de beslissende doeltreffende laatste actie. In de 15e minuut kon doelman Biemans nog juist een inzet tot hoekschop verwerken na een echte gebroeders Donkers combinatie, Stijn speelde Roel aan, die Bram in stelling bracht. Tot de 40e minuut wist de Boerdonk-defensie de verdediging gesloten te houden. Erwin von Kriegenbergh werd in kansrijke schietpositie neergelegd. De sterk spelende Aaron Hurkx benutte de toegekende vrije trap, 1-0. Direct hierna miste Lex Hollanders een opgelegde kans na goed voorbereidend werk van Willem Slegers. Dat de bal uit een inzet van Bram Donkers via binnenkant paal weer terug het veld in sprong was slechts uitstel. Erwin von Kriegenbergh wist bij de hoekvlag de bal nog te veroveren en zag zijn doorgaan met de 2-0 beloond door Roel Donkers.

Binnen een minuut na rust werd de wedstrijd definitief beslist door Stijn Donkers, de bal laag in de verre hoek schoot, 3-0. De mannen van trainer Theo Donkers bleven dominant en waren op zoek naar meer doelpunten. Een ELI-doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd en met name Willem Slegers faalde enkele malen in de afwerking. Toch was het Willem Slegers, die in de 70e minuut de Boerdonk-defensie zijn hielen liet zien en de 4-0 liet aantekenen.

Hierna werd er niet meer gescoord, hoewel de thuisclub hiervoor nog wel kansen kreeg. in de 89e minuut was Boerdonk nog dichtbij een tegentreffer, maar Dortmans plaatste de bal voorbij de 2e paal.

Al met al betekende het de 9e thuisoverwinning op rij met in totaal slechts 1 tegendoelpunt. Komende zondag is ELI vrij. Hierna ontvangt ELI naaste concurrent Milheezer Boys, dat verrassend verloor. Hierdoor is ELI weer volop in beeld voor de 2e plaats.