In de thuiswedstrijd tegen VOW was Coen van Eijndhoven verantwoordelijk voor de 1-0

Mariahout verliest van WEC

Mariahout - Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk dat zowel WEC, als Mariahout de drie punten goed konden gebruiken. In het eerste kwartier was er echter weinig beleving in het spel. WEC kreeg twee kleine kansjes, maar meer wapenfeiten vielen niet te noteren.

Het balbezit was veelal voor WEC en Mariahout kreeg maar geen grip op de wedstrijd. In de 35e minuut viel de grootste kans van de eerste helft te noteren. Een vrije trap van WEC werd door Gijs van de Boogaard knap over de muur gekruld en belandde bijna in de rechterbovenhoek. Via de paal kwam de bal alsnog in de handen van keeper Rick van den Heuvel.

Mariahout kwam na de thee gretiger voor de dag. Desondanks bleef Mariahout aan de bal erg slordig in balbezit, waardoor ze ook niet tot uitgespeeld kansen kwamen. Een kwartier voor tijd kon Rick van den Heuvel nog redding brengen op een harde inzet uit een corner. De rebound was echter voor Roy Verbakel die geheel ongehinderd de 1-0 tegen de touwen kon koppen. In het laatste kwartier was Mariahout niet meer bij machte om de gelijkmaker te forceren.

Zondag zullen de Marianen bij directe concurrent VOW uit een ander vaatje moeten tappen om aanspraak te maken op de drie punten. Met in de middenmoot zes ploegen binnen drie punten van elkaar is de slotfase van de competitie zeer spannend te noemen.