Rick van Heijnsbergen wist de 0-1 op het scorebord te brengen

Ruim verlies voor Sparta'25 tegen Dommelen

Beek en Donk - De gevierde man bij Dommelen was ongetwijfeld Anwar Janssen, die de gehele Dommelse productie voor zijn rekening nam. Hij wist maar liefst 6 keer het net te vinden. De meegereisde Sparta supporters stonden met ongeloof het verdedigende werk, dat wat het eigenlijk zou moeten zijn, te bekijken. Na een 2-1 ruststand voor Dommelen werd het uiteindelijk 6-3. Enigszins geflatteerd volgens sommigen, echter niet minder verdiend.

Dommelen begon sterk aan de wedstrijd, wat in de tweede minuut al resulteerde in een levensgrote kans voor Anwar Janssen, echter hij strandde op de uitgekomen keeper Dominique Leenders. Sparta'25 liet zich niet uit het veld slaan en met goed verzorgd voetbal zocht men steeds meer het Dommelse doel op. Zo ook in de 18e minuut toen de benjamin van Sparta'25, de 16-jarige zeer behendige Rick van Heijnsbergen op rechts werd weggestuurd, die zijn man knap uitkapte en vervolgens de uitgelopen doelman Dennis Soeteman beheerst het nakijken gaf, 0-1. Het voetbal van Sparta'25 was beter verzorgd, maar dat leidde niet tot echt grote kansen voor de mannen uit Beek en Donk. Na een goed half uur spelen trok Dommelen de stand gelijk toen toen Anwar Janssen opnieuw vrij voor keeper Leenders kwam, deze keer faalde hij echter niet en rondde bekwaam af, 1-1. Op slag van rust werd aan de linkerkant zeer zwak verdedigd, zodat een afgemeten voorzet gegeven kon worden, waaruit Anwar Janssen er voor zorgde dat Dommelen met een 2-1 voorsprong kon gaan rusten.

Dommelen werd na rust direct onder druk gezet door Sparta'25. In de 53e minuut ontstond na een hoekschop een scrimmage voor het Dommelse doel. De bal kon maar niet weggewerkt worden, maar de mee opgekomen Bob Klaassen wist hier wel raad mee en schoot de gelijkmaker binnen, 2-2. In dezelfde minuut werd Anwar Janssen diep aangespeeld, de twee centrumverdedigers liepen elkaar in de weg, waardoor Anwar Janssen vrije doorgang kreeg om vervolgens de uitgelopen keeper met een bekeken stiftje voor de derde keer te passeren, 3-2. Sparta'25 bleef keurig combineren, maar zoals gezegd echt gevaarlijk werden ze maar zelden en anders vonden ze de hechte Dommelse defensie op hun weg, terwijl aan de andere kant de defensie van Sparta'25 wel erg veel ruimte weg gaf aan de Dommelse voorwaartsen. Het op één lijn verdedigen blijkt wel heel erg gevaarlijk te zijn als er onvoldoende snelheid aanwezig is. Misschien het overwegen waard voor de trainer van Sparta om met een echte libero te voetballen.

In de 70e en 75e minuut bracht Anwar Janssen de stand op 5-2. In de 83e minuut wist Rolan van Melis namens Sparta'25 de stand nog op 5-3 te brengen, maar het slotakkoord was wederom voor Anwar Jansen, 6-3. Dommelen blijft hierdoor in de kop van de ranglijst. Sparta'25 zakt een plaats, 7e. Gelukkig is het aantal punten tot de nacompetitieplek nog 7, waardoor er niet direct zorgen zijn voor het vaandelteam. Maar er zal toch wat scherper verdedigd moeten worden. Sparta bezet de vierde plek wat betreft het aantal tegendoelpunten.

Zondag neemt Sparta'25 het thuis op tegen Nijnsel. Ze hopen dat deze wedstrijd het betere en goed verzorgde voetbal het gaat winnen van het powervoetbal van Nijnsel.