Sint Margaretha gilde gaat rond voor 'offergeld'

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Zoals bekend komen de gildebroeders elk jaar aan de deur om een bijdrage te vragen. Ook dit jaar heeft het Sint Margaretha gilde oftewel de 'Rode Schut' van burgemeester en wethouders toestemming gekregen om rond te gaan voor het zogenaamde 'offergeld'.

Vaak wordt er in de gemeenschap een beroep op het gilde gedaan, dan staat het gilde klaar om te begeleiden, op te luisteren of om een vendelhulde te brengen.

Het opgehaalde geld wordt goed besteedt. Een gilde wil tradities in stand houden en om vele oude attributen en gebruiken die het gilde rijk is te handhaven is er geld nodig. Ook het onderhoud van de trommen, vendels, zilver, uniformen etc. kost veel geld. Vandaar deze oproep aan de Aarle-Rixtelse bevolking die de 'Rode Schut' een warm hart toedraagt, stel de gildebroeders die bij u aan de deur komen niet teleur, en doe een duit in het 'Rode zakje'. Zij komen in de week van 27 maart tot en met 1 april bij u langs. Inwoners van Aarle-Rixtel al bij voorbaat hartelijk dank voor uw gulle gave.